Ponta, la Guvern: Voi ignora atacurile politice. Nu toti ministrii trebuie sa fie intelepti ca mine
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca va ignora atacurile politice la adresa sa si a celor din Executiv, dar a mentionat ca nu toti membrii Cabinetului trebuie sa fie la fel de intelepti ca el.
Ponta a aratat ca, dupa vestile bune privind succesul emisiunii de obligatiuni pe pietele externe, i-a fost mai usor, marti, sa ignore orice fel de atacuri politice la adresa Guvernului.
"Va rog pe toti membrii Guvernului sa va pregatiti pentru faptul ca voi ignora aceste atacuri politice. Cine vrea sa ramana cu scandalul si cu cearta e treaba lui sau a lor. (...) Nu neaparat toti trebuie sa fiti la fel de intelepti ca mine, in sensul de a ignora atacurile (...), insa cei mai multi dintre dumneavoastra daca o veti face, cred ca va fi foarte bine. La un moment dat o sa-l conving si pe domnul Sova sa nu mai raspunda la toate atacurile", a spus Ponta.
Acesta a adaugat ca daca lucrurile vor merge in directia stabilita de actuala guvernare, oamenii vor fi alaturi de Guvern si pe 9 decembrie, data alegerilor, si o mare parte dintre membrii actualului Cabinet vor guverna Romania in perioada 2012-2016. Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la intalnirea cu diplomatii romani, ca, in perioada 3-6 iulie, o majoritate parlamentara a considerat ca "poate face tandari statul de drept", ceea ce a facut ca Romania sa fie "pusa sub lupa" aliatilor sai.
Presedintele Traian Basescu a sustinut, marti, ca situatia din Romania "a fost resetata partial" datorita institutiilor statului de drept "au ramas in picioare in fata unei furii", el nominalizand CSM, DNA, Parchetul ICCJ, serviciile de informatii.
"Sunt politicieni din afara care isi aroga salvargardarea statului de drept in Romania. Restabilirea statului de drept din Romania - atat cat s-a produs, dar se va produce integral - s-a produs pentru ca instutiile statului de drept din Romania au ramas in picioare chiar in fata acestei furii", a sustinut Traian Basescu.
El a adaugat ca statul roman si-a consolidat suficient de mult institutiile pentru ca ele sa fie capabile sa apere statul de drept. "Vizez nu doar CSM, dar si Parchetul General, DNA, structurile de securitate nationala, au ramas toate verticale si au slujit statul de drept. Acesta este mesajul pe care vreau sa il preia toti ambasadorii Romaniei in statele membre si nu numai. Institutiile statului de drept din Romania au ramas in functiune", a subliniat seful statului.
"Acesta este un mesaj pe care va cer sa il sustineti pentru ca avem toate argumentele. Desi aparent a fost un mare deserviciu pentru Romania ceea ce s-a intamplat in perioada 3-6 iulie, precum si dupa epuizarea votului de la referendum, deci desi aparent a fost un lucru extrem de negativ pentru Romania, in acelasi timp ceea ce s-a intamplat a probat ca Romania si-a consolidat institutiile statului de drept la un nivel suficient pentru ca acestea sa fie capabile sa il apere. Nu a venit niciun politician strain sa voteze la CC, nu a venit niciun procuror din alta parte sa lanseze anchetele cu privire la eventuale fraude declansate de Parchetul General si de DNA. Aceasta perioada de eroare politica, aceasta intamplare a fost o proba de foc pentru aceste institutii, pe care au trecut-o. Nu spun ca au trecut-o perfect, dar au trecut-o", a mai declarat presedintele Basescu.