Ponta: Duicu nu a fost la mine, iar pentru a evita alte inscenari, mi-am mutat biroul la MApN

Ultima actualizare: 17-04-2014 06:58
Victor Ponta

Premierul Ponta spune ca nu s-a intalnit cu seful CJ Mehedinti, Adrian Duicu, si nici nu a discutat cu acesta despre schimbari in politie, adaugand ca, pentru a evita alte inscenari, si-a mutat biroul in sediul Ministerului Apararii.

"De astazi de dimineata incepand mi-am mutat biroul. Mi-am mutat biroul. L-am rugat pe domnul Dusa (ministrul Apararii-n.r.), am un birou la Ministerul Apararii Nationale, aia e unitate militara. Oricine intra, daca veniti la mine, fiind unitate militara, se inregistreaza. Acolo (la Palatul Victoria-n.r.) era mai civil, asa.", a spus Ponta la un post TV.

El a aratat totodata ca DNA nu arata ca Duicu ar fi venit efectiv la el, ci ca asa sustinea acesta. Curtea de Apel Bucuresti a decis recent arestarea preventiva pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sefului IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si omului de afaceri Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova, in dosarul in care sunt acuzati de fapte de coruptie.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Procurorii DNA sustin ca Adrian Duicu si-ar fi traficat influenta in cabinetul lui Victor Ponta, presedintele CJ Mehedinti transmitandu-i sefului IPJ Stefan Ponea ca la Guvern se afla si ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, si ca premierul l-a chemat pe seful IGPR, Petre Toba. Asadar, din referatul publicat de Gandul, nu rezulta ca ar fi fost facute inregistrari in biroul lui Ponta, ci doar faptul ca Duicu era cel monitorizat.

In dosarul de coruptie, in care seful Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, si seful Politiei Judetene, Stefan Ponea, au fost arestati preventiv, apare si numele premierului Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a fost intrebat atunci daca a existat o intalnire, respectiv o discutie intre fostul ministru de Interne Radu Stroe si seful IGPR, Petre Toba, in biroul sau de la Palatul Victoria, el raspunzand: "Nu, nu a avut". Intrebat despre faptul ca procurorii sustin ca in biroul sau se facea trafic de influenta de catre presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu, Ponta a negat.

"Ce trafic de influenta? Despre mine? Am citit, nu scrie asa ceva acolo, va rog sa nu denaturati, va multumesc",
a raspuns Ponta. Intrebat din nou daca a avut loc o intalnire intre Stroe si Toba in biroul sau, Ponta a raspuns: "Nu, nu a avut".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO