Ponta: Dacă se vor fura de către Guvern banii mei, acumulați la Pilonul 2, voi depune plângere penală

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Victor Ponta

Fostul premier și președinte al PSD Victor Ponta a anunțat pe Facebook faptul că va depune și el pângere penală, dacă banii lui din Pilonul II de pensii vor fi ”furați” de Guvern.

Cu toate acestea, Ponta susține că nu este de acord cu plângerea penală care a fost formulată de Ludovic Orban, despre care spune că este ”o prostie”, deoarece ”pentru decizii politice se dă socoteală în Parlament și la alegeri.

Fostul președinte al PSD este de părere că dacă Guvernul va ”lua” acești bani, atunci nu va mai fi vorba de o decizie politică, ci o ”infracțiune de furt calificat, sancționată de Codul Penal!”.

Nu sunt de acord de principiu cu folosirea plângerilor penale în lupta politică ( ce a făcut recent Orban am spus deja că este o prostie) - pentru decizii politice ( bune sau proaste) se dă socoteală în Parlament și la alegeri.

Când vine vorba însă de banii MEI ( și ai dvs) acumulați la Pilonul 2 de pensii lucrurile sunt însă total diferite - acei bani NU sunt ai Statului ci au fost plătiți de mine ( și de toți cei care aveau în 2006 sub 35 de ani) și îmi aparțin/ dacă Guvernul îi va lua acesta nu este o decizie politică și fapta reprezintă infracțiunea de furt calificat sancționată de Codul Penal!

Dacă se vor fura de către Guvern banii MEI acumulați la Pilonul 2 voi depune și eu plângere penală pentru suma pe care am plătit-o în fiecare luna din ultimii 12 ani. Plângerea va fi pentru suma acumulată în contul meu și împotriva tuturor celor care vor semna Ordonanță de Urgență sau Proiectul de lege.

Ponta mai spune că, dacă Guvernul va desființa Pilonul II de pensii, va fi ”un furt de la milioane de oameni”.

Dincolo de faptul că este vorba de un furt de la milioane de oameni care muncesc cinstit în România - este și o distrugere a viitorului acestora ! Iar părinții noștri care trăiesc din pensie nu sunt de acord să ne ia cineva banii noștri din viitor că să le dea lor ceva acum să le cumpere votul ! Spre deosebire de incompetentii populiști care au acum Puterea părinții noștri chiar ne iubesc și nu vor să ne fure viitorul!” - a scris Victor Ponta pe Facebook.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO