Ponta a dus ziaristii la Vila Dante: "Basescu si-a pregatit aici casa. Costuri: 1 milion de euro"

Dată publicare: 25-07-2012 16:45
Dată actualizare: 27-10-2012 03:35


Premierul Victor Ponta a luat mai multi jurnalisti acreditati la Palatul Victoria si a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus ca are date ca acest imobil a fost pregatit, cu reparatii din bani publici de peste un milion euro.

UPDATE: RA-APPS a precizat ca Traian Basescu nu a facut nicio solicitare oficiala pentru repartizarea unei locuinte, dupa incheierea mandatului.

Ponta sustine ca Vila Dante urma sa fie viitoarea locuinta a lui Traian Basescu, la finele mandatului.

"In 2010-2011, cand salariile si pensiile erau taiate, aceasta locuinta apartinand Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat, la solicitarea lui Traian Basescu, a fost pregatita cu reparatii de peste un milion euro din bani publici, pentru a fi ocupata de Basescu dupa terminarea mandatului de presedinte. A fost pregatita din bani publici ca viitoare locuinta a lui Basescu, faimosul slogan «Sa traiti bine» se aplica doar aici", a spus Ponta.

Basescu, despre acuzatiile lui Ponta privind vila Dante: Sunt false si nefondate. E o diversiune

El a explicat ca a dorit sa lase presa sa filmeze si sa fotografieze acest imobil, deoarece o imagine exprima mai mult decat vorbele.

Seful Guvernului a mai afirmat ca, desi Vila Dante apartinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru ca acest imobil are un regim inchis si nici el nu a avut acces pana cand Crin Antonescu, din postul de presedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protectie si Paza.

"Eu, ca prim-ministru, nu voi semna ca aceasta casa sa treaca la Basescu. Voi solicita un control si, daca se dovedeste faptul, atunci Basescu sa dea banii inapoi. Sper ca Basescu sa isi ceara scuze public celor care in 2010-2011 au suferit", a spus Ponta presei.

Intr-un document distribuit jurnalistilor si semnat de conducerea RA-APPS se arata ca la Vila Dante s-a cheltuit 353.235 lei pentru reparatii hidroizolatie in 2008, 2,43 milioane lei pentru reparatii capitale, consolidare si modernizare in 2011 si 555.930 lei pentru achizitie mobilier in acest an.

"In perioada mai 2011-aprilie 2012, Casa Dante a fost supusa unor reparatii capitale (consolidare, modernizare, achizitii mobilier). incepand cu aprilie 2012, folosinta Casei Dante a fost coordonata de catre SPP. In perioada mai 2011 si pana in prezent, in Casa Dante nu au mai avut loc activitati de reprezentare si protocol", se arata in document.

In acelasi document se mai spune insa ca "pana in prezent, nu s-a primit nicio solicitare pentru ca imobilul sa aiba destinatia prevazuta de Legea privind acordarea unor drepturi fostilor sefi de stat".

Vila Dante are o suprafata construita de 1.387 metri patrati si un teren aferent de 5.128 metri patrati, fiind dotata cu piscina si sala de fitnes si avand iesire spre lacul Herastrau.

Potrivit Gandul, in urma cu un an, presa a relatat despre lucrarile care se fac la Vila Dante. Cu acea ocazie, presedintia a precizat ca Basescu nu intentioneaza sa se mute in acel imobil nici in timpul, nici dupa expirarea mandatului.

"Presedintele Romaniei nu a facut niciun demers pentru a schimba actuala resedinta oficiala de care beneficiaza pe durata mandatului de sef al statului. Presedintele nu intentioneaza sa locuiasca in Casa Dante, in timpul mandatului sau dupa expirarea acestuia", se arata in precizarea presedintiei.


VIDEO PROTVPLUS.RO