Referendum 2012. Ponta: Sectiile de vot nu vor avea aparate de supraveghere

Ultima actualizare: 04-10-2012 15:42

stirileprotv.ro/stiri/politic/rezultate-referendum-pentru-suspendarea-lui-traian-basescu.htmlPremierul Victor Ponta a declarat ca sectiile de vot nu vor fi dotate cu aparate de supraveghere, deoarece astfel de camere video nu au fost folosite pana in prez

"Sunt suficiente sectii de vot si nu exista sectii speciale, motiv pentru care diverse cereri neserioase nu puteau fi satisfacute. Nu a existat in Romania pana in acest moment supraveghere video a tuturor sectiilor de vot, a fost vorba de sectiile speciale atunci cand au existat. Acum sunt sectiile normale, iar daca cineva cauta nod in papura, dumneavoastra trebuie sa raspundeti foarte clar si conform legii", a spus Ponta, intr-o videoconferinta cu autoritatile locale.

El a aratat totodata ca numarul total al alegatorilor inscrisi este de 18.292.000 persoane, dintre care doar 15.700.000 au carti de identitate, ceilalti avand posibilitatea sa voteze cu ajutorul buletinelor, al cartilor de identitate provizorii si al pasapoartelor.

PDL cere instalarea de camere video in toate sectiile de vot la referendum, desfiintarea sectiilor suplimentare infiintate "ilegal", dupa 16 iulie, urgentarea achizitionarii soft-ului antifrauda si ca aceia care voteaza pe liste suplimentare sa completeze o declaratie pe propria raspundere.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, sambata seara, ca in sectiile de votare pentru referendum sunt necesare camerele de luat vederi, motivand ca pe 29 iulie se vor organiza sectii de votare si in restaurante si baruri, "ceea ce intrece orice imaginatie".

Voteaza in aplicatia Referendum Stirileprotv.ro daca vrei sa fie demis Traian Basescu din functie.

PDL Cluj va instala camere video la intrarea în fiecare secţie de votare, pe cheltuiala membrilor

PDL Cluj va instala camere video la intrarea in sectiile de votare din judet, pe cheltuiala membrilor filialei, pentru supravegherea referendumului de duminica pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Presedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca filiala judeteana a partidului va instala camere video la intrarea in toate sectiile de votare din judet pentru supravegherea referendumului.

"Vom apela la toti colegii de la partid care au camere video acasa si le vom monta la intrarea in fiecare sectie daca vom putea, dar cu siguranta le vom amplasa la intrarea in fiecare cladire unde sunt mai multe sectii. Vom cumpara cate un trepied si vom amplasa camerele video de la ora 7.00 la ora 23.00 in ziua desfasurarii referendumului", a spus Buda.

Liderul PDL Cluj a facut apel la toate asociatiile si organizatiile civice interesate in pastrarea democratiei sa trimita observatori la referendum, existand suspiciuni ca se pregateste o fraudare a acestuia.

"Avem informatii ca sunt fisate persoanele plecate in strainatate care vor fi bifate ca au votat. Buletinele de vot ale acestora, chiar daca vor fi nule, vor fi luate in considerare pentru asigurarea cvorumului astfel incat referendumul sa fie validat", a spus Buda.

In judetul Cluj vor functiona, duminica, 614 sectii de votare.
PDL cere instalarea de camere video in toate sectiile de vot la referendum, desfiintarea sectiilor suplimentare infiintate "ilegal", dupa 16 iulie, urgentarea achizitionarii soft-ului antifrauda si ca aceia care voteaza pe liste suplimentare sa completeze o declaratie pe propria raspundere. 

Rezultatele referendum 2012 - LIVE pe stirileprotv.ro

Primele date ale scrutinului de duminica, 29 iulie 2012, privind prezenta la vot, incidentele la nivel national (raportate de autoritati), dar si rezultatele de la Referendum 2012 le veti afla pe www.stirileprotv.ro.

Astfel, in ziua referendumului, corespondentii ProTV vor transmite LIVE imagini pe www.stirileprotv.ro si vor relata din cele mai importante locuri.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO