Basescu: Daca Ponta vine cu dovezi privind vila Dante, voi cere cetatenilor sa ma destituie duminica

Ultima actualizare: 01-09-2012 13:10

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, miercuri, ca, daca "premierul mincinos Victor Ponta" prezinta dovada ca a solicitat renovarea Vilei Dante pentru sine, el le va solicita cetatenilor sa il destituie duminica la referendum.

"Am inteles ca domnul Ponta a prezentat astazi o vila RA-APPS, Vila Dante, spunand ca este vila pe care eu am cerut sa fie pregatita. Pot sa spun ca am un mare regret, ca am numit un mincinos prim-ministru al Guvernului Romaniei. Nu am cerut nici o astfel de actiune din partea RA-APPS", a spus Basescu.

Traian Basescu a mai declarat ca mai are la dispozitie Vila Lac 3 pana in 2014, cand isi termina mandatul si nu are nicio legatura cu imbunatatirile pe care le face RA-APPS in vilele pe care le detine.

El a mentionat ca "un element care ar putea explica ce face RA-APPS" este acela ca in ultimii ani toate delegatiile la nivel de sefi de stat, cu mici exceptii, refuza sa se cazeze in Vila Lac 2 sau Vila Lac 1. in aceasta situatie "pentru delegatii la nivel de sefi de stat invitate, trebuie sa achitam cazarea lor la hotel, banuiesc ca ar putea fi o explicatie undeva in zona asta, din punct de vedere al optiunii RA-APPS de a pune la punct o vila".

Presedintele suspendat a fost intrebat totodata despre declaratia premierului potrivit careia, daca se va demonstra informatia privind Vila Dante, "atunci Basescu sa dea banii inapoi".

"Pentru ca o astfel de renovare sa-mi poata fi pusa in sarcina trebuie sa existe o solicitare a mea sau a Adminstratiei Prezidentiale, ca altfel nu se apuca nimeni sa pregateasca pentru presedinte o vila. Or, eu il rog pe primul ministru Victor Ponta, pe primul ministru mincinos Victor Ponta sa prezinte o astfel de hartie si, daca o prezinta, eu ii rog pe romani sa ma destituie duminica la referendum", a afirmat Basescu.

Premierul Victor Ponta a luat mai multi jurnalisti acreditati la Palatul Victoria si a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus ca are date ca acest imobil a fost pregatit, cu reparatii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinta a lui Traian Basescu la finele mandatului

"in 2010-2011, cand salariile si pensiile erau taiate, aceasta locuinta apartinand Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat, la solicitarea lui Traian Basescu, a fost pregatita cu reparatii de peste un milion euro din bani publici, pentru a fi ocupata de Basescu dupa terminarea mandatului de presedinte. A fost pregatita din bani publici ca viitoare locuinta a lui Basescu, faimosul slogan «Sa traiti bine» se aplica doar aici", a spus Ponta.

El a explicat ca a dorit sa lase presa sa filmeze si sa fotografieze acest imobil, deoarece o imagine exprima mai mult decat vorbele.

seful Guvernului a mai afirmat ca, desi Vila Dante apartinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru ca acest imobil are un regim inchis si nici el nu a avut acces pana cand Crin Antonescu, din postul de presedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protectie si Paza.

"Eu, ca prim-ministru, nu voi semna ca aceasta casa sa treaca la Basescu. Voi solicita un control si, daca se dovedeste faptul, atunci Basescu sa dea banii inapoi. Sper ca Basescu sa isi ceara scuze public celor care in 2010-2011 au suferit", a spus Ponta presei.

Ulterior, Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, a aratat intr-un comunicat de presa ca informatiile "vehiculate si girate personal" de prim-ministrul Victor Ponta cu privire la renovarea Vilei Dante "reprezinta o diversiune" si ca Traian Basescu nu a solicitat niciodata efectuarea vreunei astfel de lucrari.

Ponta a dus ziaristii la Vila Dante: "Basescu si-a pregatit aici casa. Costuri: 1 milion de euro"

                               Comunicat de presa

Acuzatiile false si nefondate ale domnului prim-ministru Victor Ponta cu privire la renovarea vilei Dante care ar fi fost solicitata de domnul Traian Basescu

Referitor la acuzatiile false si nefondate formulate astazi, 25 iulie 2012, de domnul prim-ministru Victor Ponta cu privire la renovarea vilei Dante care ar fi fost solicitata de domnul Traian Basescu, purtatorul de cuvant al domnului Traian Basescu face urmatoarele precizari:

(1)- domnul Traian Basescu, in calitate de presedinte al Romaniei, a locuit si locuieste in prezent la vila Lac 3

(2)- activitatile de renovare si amenajare a vilelor care sunt propritetate de stat sunt decise de Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS)

(3)- domnul Traian Basescu nu a solicitat niciodata efectuarea vreunei lucrari de renovare sau amenajare a vilei Dante

 (4) - informatiile vehiculate si girate personal de prim-ministrul Romaniei, domnul Victor Ponta, reprezinta o diversiune, iar domnul Traian Basescu ii solicita acestuia sa prezinte public probele care dovedesc ca a solicitat lucrari de renovare sau amenajare a vilei Dante.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO