Basescu: Daca Ponta vine cu dovezi privind vila Dante, voi cere cetatenilor sa ma destituie duminica

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, miercuri, ca, daca "premierul mincinos Victor Ponta" prezinta dovada ca a solicitat renovarea Vilei Dante pentru sine, el le va solicita cetatenilor sa il destituie duminica la referendum.

"Am inteles ca domnul Ponta a prezentat astazi o vila RA-APPS, Vila Dante, spunand ca este vila pe care eu am cerut sa fie pregatita. Pot sa spun ca am un mare regret, ca am numit un mincinos prim-ministru al Guvernului Romaniei. Nu am cerut nici o astfel de actiune din partea RA-APPS", a spus Basescu.

Traian Basescu a mai declarat ca mai are la dispozitie Vila Lac 3 pana in 2014, cand isi termina mandatul si nu are nicio legatura cu imbunatatirile pe care le face RA-APPS in vilele pe care le detine.

El a mentionat ca "un element care ar putea explica ce face RA-APPS" este acela ca in ultimii ani toate delegatiile la nivel de sefi de stat, cu mici exceptii, refuza sa se cazeze in Vila Lac 2 sau Vila Lac 1. in aceasta situatie "pentru delegatii la nivel de sefi de stat invitate, trebuie sa achitam cazarea lor la hotel, banuiesc ca ar putea fi o explicatie undeva in zona asta, din punct de vedere al optiunii RA-APPS de a pune la punct o vila".

Presedintele suspendat a fost intrebat totodata despre declaratia premierului potrivit careia, daca se va demonstra informatia privind Vila Dante, "atunci Basescu sa dea banii inapoi".

Citește și
Traian Basescu
Referendum 2012. Traian Basescu: Eu voi fi printre cei care merg la vot duminica
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Pentru ca o astfel de renovare sa-mi poata fi pusa in sarcina trebuie sa existe o solicitare a mea sau a Adminstratiei Prezidentiale, ca altfel nu se apuca nimeni sa pregateasca pentru presedinte o vila. Or, eu il rog pe primul ministru Victor Ponta, pe primul ministru mincinos Victor Ponta sa prezinte o astfel de hartie si, daca o prezinta, eu ii rog pe romani sa ma destituie duminica la referendum", a afirmat Basescu.

Premierul Victor Ponta a luat mai multi jurnalisti acreditati la Palatul Victoria si a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus ca are date ca acest imobil a fost pregatit, cu reparatii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinta a lui Traian Basescu la finele mandatului

"in 2010-2011, cand salariile si pensiile erau taiate, aceasta locuinta apartinand Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat, la solicitarea lui Traian Basescu, a fost pregatita cu reparatii de peste un milion euro din bani publici, pentru a fi ocupata de Basescu dupa terminarea mandatului de presedinte. A fost pregatita din bani publici ca viitoare locuinta a lui Basescu, faimosul slogan «Sa traiti bine» se aplica doar aici", a spus Ponta.

El a explicat ca a dorit sa lase presa sa filmeze si sa fotografieze acest imobil, deoarece o imagine exprima mai mult decat vorbele.

seful Guvernului a mai afirmat ca, desi Vila Dante apartinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru ca acest imobil are un regim inchis si nici el nu a avut acces pana cand Crin Antonescu, din postul de presedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protectie si Paza.

"Eu, ca prim-ministru, nu voi semna ca aceasta casa sa treaca la Basescu. Voi solicita un control si, daca se dovedeste faptul, atunci Basescu sa dea banii inapoi. Sper ca Basescu sa isi ceara scuze public celor care in 2010-2011 au suferit", a spus Ponta presei.

Ulterior, Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, a aratat intr-un comunicat de presa ca informatiile "vehiculate si girate personal" de prim-ministrul Victor Ponta cu privire la renovarea Vilei Dante "reprezinta o diversiune" si ca Traian Basescu nu a solicitat niciodata efectuarea vreunei astfel de lucrari.

Ponta a dus ziaristii la Vila Dante: "Basescu si-a pregatit aici casa. Costuri: 1 milion de euro"

                               Comunicat de presa

Acuzatiile false si nefondate ale domnului prim-ministru Victor Ponta cu privire la renovarea vilei Dante care ar fi fost solicitata de domnul Traian Basescu

Referitor la acuzatiile false si nefondate formulate astazi, 25 iulie 2012, de domnul prim-ministru Victor Ponta cu privire la renovarea vilei Dante care ar fi fost solicitata de domnul Traian Basescu, purtatorul de cuvant al domnului Traian Basescu face urmatoarele precizari:

(1)- domnul Traian Basescu, in calitate de presedinte al Romaniei, a locuit si locuieste in prezent la vila Lac 3

(2)- activitatile de renovare si amenajare a vilelor care sunt propritetate de stat sunt decise de Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS)

(3)- domnul Traian Basescu nu a solicitat niciodata efectuarea vreunei lucrari de renovare sau amenajare a vilei Dante

 (4) - informatiile vehiculate si girate personal de prim-ministrul Romaniei, domnul Victor Ponta, reprezinta o diversiune, iar domnul Traian Basescu ii solicita acestuia sa prezinte public probele care dovedesc ca a solicitat lucrari de renovare sau amenajare a vilei Dante.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Vasile Blaga: Basescu poate reveni cu fruntea sus la Cotroceni daca se invalideaza referendumul
Vasile Blaga: Basescu poate reveni cu fruntea sus la Cotroceni daca se invalideaza referendumul

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, la gandul.info, ca, in cazul invalidarii referendumului si in care voturile pentru demiterea presedintelui vor fi majoritare, Traian Basescu "se va putea intoarce cu fruntea sus" la Cotroceni.

Referendum 2012. Traian Basescu: Eu voi fi printre cei care merg la vot duminica
Referendum 2012. Traian Basescu: Eu voi fi printre cei care merg la vot duminica

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, marti, ca va merge la vot la referendumul din 29 iulie, insa in lipsa mobilizarii PDL votul sau singular nu are cum sa schimbe rezultatul.

Crin Antonescu: Ne asteptam ca Basescu sa predice boicotul
Crin Antonescu: Ne asteptam ca Basescu sa predice boicotul

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca se astepta ca Traian Basescu si PDL sa "predice" boicotul referendumului.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.