Robert Turcescu: "Consilierii generali ai PMP sunt si vor ramane in Opozitie"

01-08-2016 13:40


PMP

Consilierii generali ai PMP sunt si vor ramane in Opozitie, a precizat Robert Turcescu, reprezentant al PMP, inainte de inceperea sedintei CGMB de luni.

"Consilierii generali ai PMP sunt si vor ramane in Opozitie. Prin urmare, ii multumim doamnei Gabriela Firea pentru ideea vehiculata in ultima perioada in spatiul public cum ca ar putea lua in calcul si un viceprimar de la PMP in sedinta in care se va numi un nou viceprimar pe locul vacantat de Tudor Ionescu, dar anuntam raspicat ca nu vom face nicio propunere pentru postul de viceprimar, prin urmare, pe parcursul acestui mandat, consilierii generali ai PMP sunt in Opozitie", a explicat Turcescu, consilier general, conform Agerpres.

El a facut referire la faptul ca sunt sase consilieri generali ai PMP.

"In actuala formula, suntem sase consilieri generali - patru alesi pe listele PMP, doi dintre colegii nostri venind de pe listele Aliantei PSD-UNPR si fiind membri ai UNPR. Noi asa spunem, ca in momentul de fata suntem sase consilieri generali ai PMP. (...)", a mentionat Turcescu.

Potrivit acestuia, la intalnirea de la partid de luni au luat parte si colegii care provin de la UNPR.

Pe de alta parte, presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminica seara ca va avea o discutie cu presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, si cu Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, pe tema constituirii majoritatii in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Dragnea a mentionat ca nu intentioneaza sa rupa relatia „foarte importanta” cu ALDE.

O sa discut maine si cu doamna Firea, o sa discut si cu domnul Tariceanu, pentru ca este un lucru important. Sigur, in mod firesc, ne-am fi dorit ca cei doi consilieri UNPR sa respecte intelegerea initiala, pentru ca au intrat in CGMB pe listele PSD, dar o sa vedem, pentru noi e foarte importanta relatia si alianta cu ALDE si nu vreau sa o rupem. O sa discutam zilele acestea si cu domnul Steriu, si cu domnul Tariceanu, si cu Gabi Firea si o sa luam o decizie impreuna”, a declarat Liviu Dragnea, intr-o interventie telefonica la Antena 3, unde era invitata primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Agerpres mai noteaza ca precizarea lui Dragnea a survenit unei intrebari privind modul cum va reusi alianta PSD-ALDE sa adune numarul necesar de voturi pentru a avea o majoritate calificata in CGMB, in conditiile in care grupul PMP ar deveni mai puternic prin alaturarea celor doi consilieri generali ai UNPR, in urma fuziunii dintre cele doua partide, si ar putea astfel sa propuna un candidat pentru ocuparea functiei de viceprimar al Capitalei.

In context, Firea a admis ca, daca i s-ar adauga si cei doi consilieri din partea UNPR, grupul PMP ar deveni mai „consistent”.

Noi avem 22 de consilieri generali, UNPR — doi, ALDE — patru, impreuna suntem 28. S-a pus problema, intr-adevar, a celor doi consilieri generali UNPR, daca raman in alianta noastra — pentru ca ei au ajuns in acest consiliu pe lista PSD-UNPR si nu pe o lista proprie de partid — sau intra in grupul PMP. PMP are deja patru consilieri generali, daca li s-ar adauga si cei doi din partea UNPR, ar avea sase consilieri generali. Intr-adevar, un grup putin mai consistent decat cel al ALDE, care are patru consilieri generali, dar mai putin numeros decat al PNL, care are opt consilieri generali si decat USB, care are 15”, a comentat Firea.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO