Petru Filip a fost numit de Crin Antonescu presedinte interimar al Senatului

10-07-2012 10:57

Petru Filip

Vicepresedintele Senatului Petru Filip (PSD) a fost delegat, marti, de Crin Antonescu, sa preia intermar sefia Senatului, pe perioada cat acesta va fi presedinte interimar.

Senatorul Ioan Ghise (PNL) a declarat ca este normal ca pe perioada vacantei legislative presedintele Senatului sa delege atributiile sale unui vicepresedinte din Biroul permanent.

De data aceasta, delegarea s-a facut in urma preluarii, de catre Crin Antonescu, a interimatului la sefia statului, in urma suspendarii din functie a lui Traian Basescu, aceasta urmand a se incheia la finalul interimatului lui Antonescu la Cotroceni.

Potrivit lui Ioan Ghise, pentru delegarea atributiilor nu este nevoie de convocarea unei sedinte de plen sau a unui Birou Permanent al Senatului.

Senatorul PSD Petru Filip, fost membru PDL, fost primar al municipiului Oradea, a fost votat, in 14 iunie, de catre Comitetul Executiv National (CExN) al PSD in functia de secretar executiv al partidului pe probleme de administratie.

Petru Filip, vicepresedinte al Senatului, a anuntat, in 23 aprilie, ca pleaca din PDL si se inscrie in PSD. In 2 mai, senatorul Petru Filip a anuntat ca va activa in cadrul grupului PSD.

Petru Filip este senator de Bihor si a preluat presedintia interimara a Senatului dupa revocarea din functie a lui Mircea Geoana, pana la alegerea lui Vasile Blaga.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, este presedinte interimar al Romaniei, a decis luni CC, constatand ca procedura de suspendare a lui Traian Basescu din functia de sef al statului a fost respectata.

Referendumul de demitere a presedintelui urmeaza sa aiba loc in 29 iulie.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO