Crin Antonescu a preluat functia de presedinte interimar. Traian Basescu a plecat de la Cotroceni

10-07-2012 08:09

Crin Antonescu a preluat functia de presedinte int...
Crin Antonescu a preluat functia de presedinte int...

VIDEO. Presedintele suspendat Traian Basescu a plecat, marti, de la Cotroceni, la volanul autoturismului Logan. La iesire, el i-a salutat pe ziaristii prezenti in fata Palatului, facandu-le cu mana.

Traian Basescu a plecat de la Cotroceni la volanul autoturismului Logan, insotit de o masina a SPP. Presedintele suspendat a predat marti functia de presedinte al Romaniei presedintelui interimar Crin Antonescu.

Administratia Prezidentiala a anuntat ca a fost predata functia de presedinte al Romaniei, de catre Traian Basescu, presedintelui interimar Crin Antonescu. "Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu a predat functia de presedinte al Romaniei marti, 10 iulie 2012, presedintelui interimar, domnul Crin Antonescu", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Presedintele interimar Crin Antonescu a ajuns la Palatul Cotroceni in jurul orei 11.00, el urmand sa preia mandatul, dupa suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Presedintele suspendat Traian Basescu a ajuns la randul sau marti, la Palatul Cotroceni, in jurul orei 10.00.

Prin decizia Curtii, seful Senatului, Crin Antonescu, a devenit presedintele interimar al Romaniei. Ramane ca pe 29 iulie, la referendum, electoratul sa hotarasca daca Traian Basescu ramane la Cotroceni sau vom avea alegeri prezidentiale anticipate.

Mandatul de presedinte interimar al lui Crin Antonescu este de maxim 90 de zile, iar in cazul in care alegatorii se vor pronunta in favoarea suspendarii lui Traian Basescu la referendumul din 29 iulie, in toamna vor fi organizate alegeri prezidentiale anticipate.

Tot luni, Curtea Constitutionala a confirmat validitatea procedurilor prin care Vasile Blaga si Roberta Anastase au fost inlocuiti de la conducerea Senatului, respectiv a Camerei Deputatilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO