Petrescu:Banii pentru cresteri de salarii existau, orice diminuare a investitiilor va face rau tarii

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 27 Iulie 2012 23:05
Data publicarii: Sambata 05 Mai 2012 13:30
Categorie: Stiri Politice
Cristian Petrescu

Banii pentru reintregirea salariilor existau si nu trebuie luati din investitiile MDRT, pentru ca orice leu "investit in investitii" aduce locuri de munca, a declarat sambata, ministrul de resort demis, Cristian Petrescu.

"Absolut toate programele noastre de investitii sunt extrem de importante. Dupa parerea mea, si nu numai a mea, ci a intregii coalitii care a fost pana acum la guvernare, orice leu, orice ban investit in investitii aduce locuri de munca, drept pentru care sunt foarte importante reintregirile salariilor si acea diminuare a CAS", a spus Petrescu.

El a spus ca intregirea salariilor era prevazuta oricum, "nu doar" prin reducerea investitiilor.

"Sper ca noul guvern sa poata sa balanseze intr-un fel aceste cresteri salariale cu necesitatea ca aceste investitii sa continue. Nu cred ca poti sa-i spui unei familii ca nu va avea apa pentru ca se duc banii in alta parte. Banii aceea, din cate am intele de la Ministerul de Finante, existau pentru cresterile de salarii, drept pentru care orice diminuare a investitiilor cred ca nu poate decat sa faca rau tarii, prin pierderea de locuri de munca si prin ramanerea in stadiul pe care nu si-l doreste nimeni", a afirmat Petrescu.

El a mai spus ca in cele 87 de zile de mandat a imbunatatit rata de absorbtie a fondurilor europene accesate prin Programul Operational Regional-Regio cu aproape 2,5%. In prezent, rata de absorbtie este de 13,96%, Programul Operational Regional, derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), ocupand primul loc in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene structurale si de coeziune intre toate programele operationale din Romania.

Tot in mandatul sau au fost semnate 175 de contracte de finantare, in valoare totala de 1,14 miliarde de lei, si s-au efectuat plati catre beneficiari in valoare de 469 de milioane de lei. Cristian Petrescu a anuntat ca MDRT a trimis saptamana trecuta Comisiei Europene noua versiune imbunatatita a Schemei de eficienta energetica pentru cladirile de locuit, prin care sa se poata accesa fonduri europene pentru realizarea de lucrari de reabilitare termica. In mandatul sau, a spus ministrul demis, Agentia Nationala pentru Locuinte a finalizat constructia a 134 de apartamente, alte 662 de unitati locative urmand sa fie receptionate in lunile mai si iunie. El a vorbit si despre 356 de lucrari de reabilitare si modernizare de drumuri, 427 de lucrari de alimentare cu apa aflate in lucru si 27 de lucrari la sisteme de canalizare si epurare a apelor uzate care sunt in executie in intreaga tara.

"Au fost 87 de zile de munca intensa pentru mine, dar si pentru colegii din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si din institutiile pe care le coordonam. Este o munca incredibila. M-am angajat, la inceputul mandatului, sa creez locuri de munca, sa dezvolt cat mai mult, prin proiectele pe care le semnez, conditiile de viata ale cat mai multor comunitati locale si sa-mi aduc contributia la imbunatatirea ratei de absorbtie a fondurilor europene. Ministerul si institutiile pe care le coordoneaza deruleaza direct sau finanteaza mii de lucrari in intreaga tara, ceea ce inseamna locuri de munca, pe de o parte, si cresterea nivelului de trai al locuitorilor acelor comunitati, pe de alta parte. Pot spune, astfel, cu cifrele in mana, ca am reusit ceea ce mi-am propus si am reusit intr-un timp foarte scurt", a mai spus Cristian Petrescu.

Cristian Petrescu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

TVA-ul de 9% pentru paine primeste un termen: la toamna. Bugetarii si pensionarii mai asteapta
TVA-ul de 9% pentru paine primeste un termen: la toamna. Bugetarii si pensionarii mai asteapta
Victor Ponta:
Victor Ponta: "Nici Boc, nici Ungureanu nu au prevazut bani de salarii. Situatia este mult mai rea"
Salarii de TOP, de 20 de ori mai mari pentru membrii CA si AGA ai societatii ce adminstreaza pietele
Salarii de TOP, de 20 de ori mai mari pentru membrii CA si AGA ai societatii ce adminstreaza pietele
VIDEO PROTVPLUS.RO
Petre Daea
Petre Daea: „Fiecare se uită în frigider şi apoi pleacă”. Măsuri în cazul dublului standard
Protest anunţat la Iaşi, cu prilejul vizitei lui Dragnea. Ce a păţit vineri la Botoşani
Tăriceanu, mesaj criptic pe Facebook: "Nu se ştie dacă Jon Snow trăieşte sau nu la final"
Liviu Dragnea a promis ajutoare de 20.000 lei pentru familiile din Moldova
Analişti, despre amânările din Justiţie. "CCR şi ICCJ nu îşi asumă responsabilităţile"
Liviu Dragnea a anunțat că se pregătește o lege pentru pedepsirea ”firmelor nemernice”
dancila dragnea
Dragnea: O felicit pe Dăncilă pentru cum rezistă la atacuri, să nu aibă probleme cu coloana
Dăncilă: Cred că am fost cel mai atacat prim-ministru de după 1989
Dragnea, aplaudat cu hohote de râs: ”Sunt puțin mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie”
Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr
Restructurarea Guvernului. ”UDMR va lăsa coaliţia PSD-ALDE să arate că are majoritate”
Alianța 2020 USR PLUS acuză Primăria Capitalei că face propagandă PSD pe bani publici