A fi sau a nu fi UDMR la guvernare?
UPDATE: Aceasta este intrebarea care-i framanta pe liderii PD-L si PSD de o saptamana incoace. Liderii celor doua partide s-au intalnit, sambata, pentru a 5-a oara la Senat, in speranta ca vor ajunge la un compromis in privinta maghiarilor.
Negocierile intre cele doua partide sunt in curs de desfasurare. Liderii cauta un compromis in privinta UDMR.
In timp ce democrat-liberalii le-au promis maghiarilor ca ii vor lua cu ei in Guvern, social-democratii nici nu vor sa auda de asa ceva. Daca vor reusi sa rezolve aceasta problema lucrurile se vor simplifica, sustin liderii celor doua partide.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Deja protocolul de colaborare dintre cele doua formatiuni este aproape gata si ar putea fi semnat chiar duminica.
Miza cea mare o reprezinta insa impartirea ministerelor si a celorlalte functii publice. Oficial, liderii celor doua partide sustin ca pana acum nu au avut loc negocieri in acest sens.
Tot sambata, democrat-liberalii s-au adunat la Clubul Diplomatilor pentru a gasi, departe de ochii presei, o solutie in privinta UDMR. La intalnire si-a facut aparitia si presedintele Traian Basescu.
Acesta a zabovit aproximativ o ora. Desi toata lumea sta cu ochii pe negocierile PD-L - PSD, la plecare, seful statului a declarat ca a discutat cu fostii sai colegi de partid doar cateva dintre problemele pe care le implica guvernarea.
Liderii PD-L, in schimb, nu au suflat o vorba despre continutul convorbirilor cu presedintele.
Potrivit unor surse, democrat-liberalii ar urma sa le propuna social democratilor accordarea de functii maghiarilor in agentiile guvernamentale, dar si in teritoriu, fara insa ca acestia sa fie cooptati oficial la putere.