Paţurcă, Todor, Rădulescu şi Ciocan au fost excluşi din PSD după ce au lipsit de la moțiune

Ultima actualizare: 02-09-2020 09:45
Cum explică PSD eșecul moțiunii: „Ludovic Orb...
Paţurcă, Todor, Rădulescu şi Ciocan au fost ex...

Senatorul Roxana Paţurcă şi deputaţii Adrian Todor, Cătălin Rădulescu şi Dan Ciocan au fost excluşi, marţi, din PSD pentru că au lipsit de la şedinţa de plen comun a Parlamentului în care trebuia să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură.

Decizia excluderii celor patru a fost luată în şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

De la ședință a lipsit și Carmen Dan, senator de Teleorman, care a precizat că nu a putut fi prezentă în Parlament pentru că are obligaţia de a sta în autoizolare, deoarece că este contact direct al unei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Aceasta nu a fost exclusă, motivând că va trimite documente care vor fi analizate de comisia de integritate.

CITEȘTE ȘI: Ceartă în PSD, după moțiunea ratată. Rădulescu: Nu mă duc în Parlament să mor, că vrea Ciolacu

"Prima decizie a Consiliului Politic Naţional a fost de excludere a patru din cei cinci parlamentari care au lipsit ieri (n.r. - luni) la moţiunea de cenzură. Este vorba de domnul deputat Dan Ciocan, domnul Cătălin Rădulescu, domnul Adrian Todor şi doamna Roxana Paţurcă. Aceştia patru au fost excluşi, au fost confirmate deciziile de excludere din partid făcute de organizaţiile judeţene. În privinţa doamnei Carmen Dan s-a luat decizia să se facă o evaluare mai amplă a situaţiei dânsei, pentru că pare că există o situaţie medicală complicată şi probabil că în zilele următoare se va lua decizia şi în privinţa ei. Dacă acele documente se confirmă e posibil să nu se întâmple excluderea, în cazul în care aceste documente nu vor confirma versiunea doamnei Carmen Dan va fi şi dânsa exclusă din partid", a declarat liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, la sediul central al PSD.

El a adăugat că Adrian Todor are o decizie de izolare de la DSP pe numele de Adrian Tudor.

"Domnul Todor are o decizie a DSP pe numele de Tudor Adrian, nu Todor Adrian. Din punctul meu de vedere, ca jurist, nu avea nicio obligaţie juridică să respecte o decizie care nu îi era adresată dânsului. Ori că au greşit cei de la DSP, ori că s-a făcut această greşeală intenţionat, nu ştiu care este motivul. Colegii mei din Consiliul Politic Naţional au luat decizia de excludere a domnului Todor", a afirmat Simonis.

Acesta a mai spus că deputatul Cătălin Rădulescu s-a speriat prea tare de o bronşită.

"Domnului Rădulescu îi place să se erijeze într-un bărbat politic. S-a speriat prea tare, din punctul meu de vedere, de o bronşită şi de aici până la a trăi pericolul de deces, pe care îl tot clamează pe televizoare, e o distanţă totuşi mare. Haideţi că nu suntem copii mici, unii dintre noi, deşi tineri, suntem totuşi maturi din punct de vedere politic şi înţelegem atunci când se întâmplă o astfel de fentă", a mai spus Alfred Simonis.

Şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, din lipsa cvorumului, potrivit anunţului preşedintelui Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu.

În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO