Ceartă în PSD, după moțiunea ratată. Rădulescu: Nu mă duc în Parlament să mor, că vrea Ciolacu

Ultima actualizare: 02-09-2020 09:44
Catalin Radulescu
Inquam Photos/ Octav Ganea

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, l-a acuzat pe colegul său de partid și de Parlament, deputatul Cătălin Rădulescu, că a lipsit intenționat de la votul moțiunii de cenzură de luni, după ce ar fi negociat cu reprezentanții PNL.

”Domnul Rădulescu mi-a mărturisit mie că a fost contactat de către cei de la PNL să lipsească de la moţiunea de cenzură. (…) Eu v-am spus că domnul Rădulescu mi-a relatat faptul că au luat membri din Guvern legătura cu el, să lipsească. Dacă a fost convins de aceştia sau nu, trebuie să relateze domnul Rădulescu. Eşecul acestei moţiuni de cenzură nu a stat nici în domnul Rădulescu nici în ceilalţi patru parlamentari”, a afirmat Alfred Simonis, luni seară, la Digi 24, potrivit News.ro.

În replică, într-o intervenţie telefonică la acelaşi post de televiziune, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a susţinut să s-a simţit rău, că a tuşit ”cu sânge” şi că luni după-amiază, la ora 14:30, oră la care începea şedinţa care nu a întrunit cvorume , se afla la spital, pentru a face analize medicale.

”Nu e adevărat că PNL m-a sunat să nu mă prezint. E o minciună ordinară acest lucru”, a afirmat Rădulescu.

Rădulescu l-a catalogat pe Alfred Simonis drept ”un mincinos ordinar” şi susţine că a anunţat la PSD încă de duminică despre faptul că nu se simte bine.

Eu sunt medic, nu sunt nici vânzător de cârnaţi ca unii din colegii mei, nici conducător de baruri, ca alţii. Te prezinţi la camera de gardă atât timp cât eşti bolnav. (...) Eu ieri i-am anunţat că nu mă simt bine. (...) Eu m-am programat la spital, am cerut prin colegii mei medici să mă duc într-un spital unde pot să fac radiografie pulmonar, EKG, să îmi fac analizele. Am plecat la ora 19:30 din spital. Eu nu mă duc în Parlamentul României să mor şi să-mi las familia pe drumuri pentru că vrea Simonis sau Ciolacu”, a afirmat Cătălin Rădulescu.

El a precizat că, în opinia sa, eşecul moţiunii de cenzură aparţine conducerii PSD.

Acum 3-4 zile i-am spus, nu numai lui Alfred Simonis, ci şi lui Grindeanu şi Cioalcu că suntem sunaţi de diferite persoane să mergem la o cafea. Faptul că ei acuză că au avut un eşec, că nu au ştiut să se organizeze, vor să excludă oameni bolnavi sau izolaţi, este numai problema lor. Acum, din cauza eşecului lor de proşti organizatori vor să dea vina pe oameni care nu au putut să se prezinte”, a mai afirmat deputatul PSD care a absentat de la şedinţă.

Acesta consideră că PSD ”nu trebuia să facă niciun fel de moţiune”, ci ar fi fost oportun acest demers în urmă cu patru luni.

”Eu nu am văzut astfel de mişcări haotice cum se întâmplă acum în partidul nostru şi după aceea vinovaţii sunt bolnavii. Să-şi asume aceste eşecuri”, a concluzionat Cătălin Rădulescu.

5 dintre parlamentarii PSD au absentat, luni, de la şedinţa în care urma să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO