USR promite că va desființa Poliția Locală: E un instrument de abuz la îndemâna primarilor

Ultima actualizare: 01-09-2020 15:08
politia locala

Președintele executiv al PLUS, Dragoș Tudorache, a promis, marți, că proaspătul partid USR-PLUS se angajează să desființeze Poliția Locală.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Tudorache afirmă că Poliția Locală a devenit un ”instrument de abuz pus la îndemâna primarilor”.

”Construcția administrativă prin care s-a urmărit sporirea puterilor unor politicieni a produs o îndepărtare a Poliției Naționale de comunitățile și activitățile necesare pentru sporirea siguranței cetățenilor și în același timp a creat o structură care deservește mai degrabă primarul în funcție în loc să fie preocupată de binele comunităților. În consecință, vom desființa Poliția Locală, vom muta atribuțiile în subordinea Poliției Naționale, care va trebui să construiască un serviciu special pentru comunitățile noastre, iar cei care fac parte din structurile locale și îndeplinesc condițiile profesionale pentru a face parte din structurile comunitare își vor continua activitatea.” - afirmă Tudorache.

De asemenea, liderul USR-PLUS susține că de-a lungul timpului, au fost constatate ”nenumărate abuzuri în care angajați ai Poliției Locale și-au depășit atribuțiile și au acționat abuziv”.

Sunt convins că majoritatea cetățenilor nu fac diferența între atribuțiile Poliției Naționale și cele ale Poliției Locale și acest fapt nu este deloc normal. Știu nenumărate abuzuri în care angajați ai Poliției Locale și-au depășit atribuțiile și au acționat abuziv. Ce s-a întâmplat acum în Sectorul 1 al Capitalei, unde angajații Polției Locale lucrau în interesul primarului, este revoltător, dar departe de a fi o excepție. Am văzut cazuri asemănătoare în multe localități și ne aducem aminte cu toții de cazul de la Iași, unde Poliția Locală o urmărea pe amanta primarului. Șicanele sunt permanente și sunt o dovadă a eșecului acestei instituții. Am avut nenumărate sesizări de la colegii din teritoriu despre implicarea Poliției Locale în campania electorală și în urmă cu o săptămână am asistat la un abuz și la șicanele Poliției Locale din Sectorul 4, care a început să ne legitimeze, să ne invite verbal la sediul Poliției Locale și să ne întrebe ce căutăm într-un parc doar pentru că aveam însemne USRPLUS. Eșecul nu mai trebuie tolerat doar pentru că aduce câștiguri politice. Poliția Locală trebuie desființată și asta vom face.” - mai spune Dragoș Tudorache.

Mesajul său vine la scurt timp după ce Clotilde Armand a anunțat că a depus plângere penală la DNA împotriva primarului Sectorului 1.

Ea susține că a fost ”urmărită și filată” de Poliția Locală Sector 1 ”la ordinul actualului primar pesedist”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO