Elena Udrea este noul presedinte al PMP. Cristian Diaconescu este candidatul Miscarii Populare la alegerile prezidentiale

×
Codul embed a fost copiat

Elena Udrea a devenit, sambata, noul presedinte al Partidului Miscarea Populara (PMP), fiind aleasa, la primul congres al formatiunii politice, cu 742 de voturi.

Cristian Diaconescu a fost anuntat, sambata, de noul presedinte al PMP, Elena Udrea, drept candidatul acestui partid la alegerile prezidentiale, Diaconescu precizand ca accepta candidatura: "Este onoare pe care mi-o faceti, accept candidatura cu sprijinul si cu munca tuturor. Respectul pentru tara, pentru demnitate, lege si ordine pentru toata lumea, egalitatea de sanse, drepturile fiecaruia de a fi liber in tara lui reprezinta liniile solemne fata de care ma angajez in fata dumneavoastra.

Orice presedinte al Romaniei trebuie sa se gandeasca la intregirea neamului romanesc. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!", a spus Cristian Diaconescu.

Elena Udrea a fost aleasa in functia de presedinte al acestui partid, obtinand 742 voturi, in timp ce contracandidatul sau Daniel Funeriu a intrunit 209 voturi, potrivit Mediafax. Ea a declarat, dupa ce a fost aleasa presedinte al PMP, ca le promite reprezentantilor partidului ca vor schimba impreuna clasa politica, ca vor conta in alegerile prezidentiale din aceasta toamna si ca PMP va fi primul partid din Romania in 2016. Udrea a multumit participantilor la Congres pentru "onoare, incredere si responsabilitate".

"Sunteti cei mai buni si meritati cea mai buna echipa de conducere. Va promit ca vom schimba impreuna clasa politica, va promit ca vom conta in alegerile prezidentiale din aceasta toamna si vom fi primul partid din Romania in 2016", a spus ea.

Citește și
Mihai Razvan Ungureanu
Ungureanu: "De azi sunt in campania pentru prezidentiale. Un tandem cu Diaconescu suna bine"

"Acolo unde a contat mai mult lupta pentru statul de drept, a contat mai mult continuarea reformelor începute de Traian Băsescu, în special în mediul urban, ne-am atins obiectivul de a avea un scor de două cifre, un obiectiv pe care tot noi ni l-am propus. (...) Acolo unde mesajul nostru s-a auzit mai tare, acolo unde acţiunile noastre, campania noastră a fost mai vie, PMP a devenit cel mai important partid de centru-dreapta din România", a afirmat Udrea la Congres.

Primul congres al PMP

Aproximativ 1100 de delegati ai PMP s-au reunit sambata in Bucuresti, la primul Congres al partidului, pentru a alege presedintele PMP. Pentru aceasta functie au candidat Elena Udrea si Daniel Funeriu. Delegatii la Congresul PMP, care s-a desfasurat la Palatul Parlamentului, au ales presedintele partidului, 8 vicepresedinti, 8 secretari executivi, un secretar general si 2 secretari generali adjuncti.

Gelu Visan, candidat la sefia PMP, a anuntat, sambata, in discursul sustinut in cadrul Congresului partidului, ca se retrage din cursa pentru postul de presedinte al formatiunii si le-a solicitat delegatilor sa o voteze pe Elena Udrea pentru aceasta functie: "Considerati ca m-am retras, mi-am retras candidatura pentru functia de presedinte al PMP si ii rog pe toti aceia care ma sustin sa o voteze pe Elena Udrea", a afirmat Visan.

Si Adrian Radulescu a anuntat, sambata, inainte de inceperea Congresului PMP, ca a decis sa se retraga din cursa pentru sefia formatiunii si sa ii acorde Elenei Udrea sustinerea sa.

Elena Udrea si Daniel Funeriu au candidat pentru functia de presedinte al partidului, in timp ce ceilalti competitori au candidat pentru alte functii. Adrian Papahagi a candidat pentru un post de vicepresedinte pe strategii si relatii politice, Adrian Radulescu pentru secretar executiv, iar Gelu Visan pentru o functie de secretar general adjunct.

Presedintele interimar al PMP, Eugen Tomac, a candidat pentru functia de vicepresedinte pentru romanii de pretutindeni.

PMP si-a ales 9 vicepresedinti, intre care Vlaston, Ivaschescu, Secara, Berca, Tomac, Preda, Movila

Primul congres al PMP a ales, sambata, membrii noilor foruri de conducere ale partidului, vicepresedintii, secretarul general, secretarii generali adjuncti si secretarii executivi, intre cei care vor lipsi din conducerea partidului numarandu-se Teodor Baconschi si Adrian Papahagi. Secretarul general al PMP a fost ales Cristian Petrescu, care va fi ajutat de cei doi secretari generali adjuncti: Sergiu Diacomatu si Gelu Visan.

De asemenea, au fost alesi vicepresedintii PMP care vor avea alocate domenii de activitate: Stefan Vlaston (Strategii si relatii politice), Marin Anton (Politici publice), Nicolae Ivaschescu (Resurse umane), Florian Staicu (Comunicare si imagine), Gabriel Berca (Administratie), Florin Secara (Relatii cu mediul de afaceri si patronate), Petru Movila (Relatia cu societatea civila si sindicatele), Eugen Tomac (Romanii de pretutindeni), Cristian Preda (Relatii internationale).

Totodata, au fost alesi noua secretari executivi ai partidului, membrii Comisiei de Arbitraj si Integritate si cei ai Comisiei Centrale de Cenzori.

In functia de presedinte al PMP a fost aleasa Elena Udrea. Aceasta a obtinut 742 de voturi, in timp ce contracandidatul sau Daniel Funeriu a intrunit 209 voturi.

Initial, in cursa pentru sefia partidului fusesera inscrisi cinci candidati, trei dintre acestia - Adrian Radulescu, Gelu Visan si Adrian Papahagi - anuntand sambata ca se retrag din cursa. Adrian Radulescu si Gelu Visan au precizat ca o sustin pe Elena Udrea, iar Adrian Papahagi ca il sprijina pe Daniel Funeriu.

Elena Udrea si Daniel Funeriu au candidat doar pentru functia de presedinte al partidului, in timp ce Adrian Papahagi a candidat si pentru un post de vicepresedinte pe strategii si relatii politice, iar Gelu Visan pentru o functie de secretar general adjunct.

Concurenta mai mare, cinci pe un loc, a fost pentru functia de vicepresedinte pentru strategii si relatii politice, post la care aspirau Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Stefan Vlaston, Radu Mihai Cristescu si Iulia Mirescu.

De asemenea, pentru postul de vicepresedinte pentru relatiile cu mediul de afaceri au candidat Florin Secara, Marian Berdan si Gunter Erich Wotsch.

 

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Elena Udrea si-a depus candidatura la sefia PMP:
Elena Udrea si-a depus candidatura la sefia PMP: "Nu m-am consultat in mod special cu domnul presedinte"

Elena Udrea si-a anuntat, joi, la sediul PMP, candidatura la sefia partidului. Ea sustine ca nu s-a consultat "in mod special" cu Traian Basescu, dar este convinsa ca seful statului  asteapta o competitie in care sa castige cel mai bun.

Ungureanu:
Ungureanu: "De azi sunt in campania pentru prezidentiale. Un tandem cu Diaconescu suna bine"

Liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, sustine ca, incepand de joi, a intrat in campania prezidentiala. El afirma ca "un tandem Ungureanu - Cristian Diaconescu suna bine".

Papahagi: Am decis sa candidez la sefia PMP. Nu putem opune gaunoseniei numite Ponta ceva similar
Papahagi: Am decis sa candidez la sefia PMP. Nu putem opune gaunoseniei numite Ponta ceva similar

Adrian Papahagi anunta, pe Facebook, ca a decis sa candideze la presedintia PMP, daca nu o va face unul mai bun ca el, aratand ca partidul nu poate opune ”gaunoseniei cu invelis mediatic numite Ponta ceva similar”.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat
Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat

Horațiu Potra a revenit, luni dimineață, la sediul Inspectoratului General al Poliției. Fostul membru al Legiunii Străine asistă și de această dată la percheziții informatice care îl vizează personal.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.