Participant la mitingul PSD din Iași: ”Stăm şi aşteptăm programul. Nu știu cine vine”

Ultima actualizare: 09-05-2019 20:11

În timp ce liderii Europei s-au aflat la Sibiu, Partidul Social Democrat a organizat un miting la Iaşi. Ziua a fost însă destul de agitată, pentru că în centru nu şi-au făcut apariţia doar susţinători, ci şi contestatari.

Tocmai de aceea, jandarmii au împărţit taberele şi le-au izolat cu garduri. Chiar şi aşa, au apărut incidente.

Oameni din Bacău, Botoşani, Vaslui dar şi din satele din zona au început să se adune în centrul oraşului de la ora 14:00. Zona a fost curăţată temeinic după ce canalele au refulat în urma ploilor din ultimele zile, iar mirosul era greu de suportat.

Bătrân: Stăm şi aşteptam programul...
Reporter: Pe cine aşteptaţi sau ce?
Bătrân: Păi, pe cine o veni.
Reporter: Nu ştiţi cine vine?
Bătrân: Nu.
Reporter: Păi şi atunci de ce aţi venit aici dacă nu ştiţi cine vine?
Intervine o femeie: Da, eu sunt din Iaşi, am vrut să vin şi eu la demonstraţie şi nu-mi dă voie.

Un bărbat a venit decis la miting: "Am venit pentru ca să susţinem actualul guvern şi parlamentarii europarlamentari ai PSD-ului."

În paralel cu susţinătorii s-au adunat însă şi contestatarii.

"Eu n-am nimic împotriva acestui miting, ci a manifestării pe care dl. Dragnea a venit să o facă la Iaşi. Este 9 mai, este ziua Independenţei, ziua Europei, nu consider că era momentul ca cei de la putere să mai aducă încă o dată o ofensă acestui oraş", spune un tânăr.

Cele două tabere au fost despărţite cu garduri, de jandarmi.

Înainte ca liderii PSD să urce pe scenă, jandarmii au făcut tot posibilul să izoleze protestu anti-PSD de restul pieţei. Au fost instalate două rânduri de garduri, două lanţuri umane de jandarmi.

Mulţimea anti-PSD a fost ceva mai zgomotoasă.

"Iaşiul nu te vrea, Iaşiul nu te vrea!", "Nu uita, Iaşiul nu-i moşia ta! PSD, nu uita, Iaşiul nu-i moşia ta!", s-a scandat.

"M-am săturat să văd pe alţii, care se vând pentru 50 de lei, m-am săturat ca alţii şi asistaţii sociali să decidă în locul meu! Nu! Noi nu suntem de vânzare!”, spune un contramanifestant.

Cei care au încercat să ajungă printre susţinătorii PSD au fost legitimaţi.

În jurul orei 17:00, Liviu Dragnea, a făcut o baie de mulţime, însă în fata scenei au apărut câţiva tineri cu un banner uriaş pe care era scris un mesaj anti PSD. Contestatarii au fost izgoniţi rapid.

În discursul său, Dragnea a făcut, printre altele, o aluzie la Summit-ul de la Sibiu, la care nu a participat.

Liviu Dragnea, președintele PSD: "Astăzi e Ziua Europei, suntem parte a UE și asta este cea mai prețioasă realizare politică a noastră. Tot azi, 9 mai, înseamnă mai presus de toate ziua independenței. În 1877, Kogălniceanu a rostit aceste curajoase cuvinte: Suntem o națiune liberă și independentă. De ce să nu rămânem așa?"

Cum România a fost reprezentată la Sibiu doar de şeful statului, Viorica Dăncilă a fost în Alba şi Cluj, unde a fost întâmpinată de protestatari.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO