Parlamentarii romani stau bine la capitolul vestimentar. Ca la altele...

04-04-2010 00:00

Alesii isi innoiesc mereu garderoba cind vine primavara. Vor costume, camasi sau cravate noi, pentru ca imaginea conteaza.

Specialistii in vestimentatie admit ca la acest capitol clasa politica de la noi a inregistrat probabil cel mai spectaculos salt din '90 incoace.

"Un costum 20 de milioane, camasa 5 milioane, curea 5 milioane, pantofi 5 milioane, cravata 2 milioane, geanta 8-10 milioane. Poti sa ai pe tine si 5000 de euro. Sunt colegi care au doar geanta de 3000 de euro", spune deputatul Alin Popoviciu, care se vrea elegant.

Dai un ban, dar stai in fata sau ai o tinuta impecabila, completeaza alesii care stiu cat conteaza prima impresie. Pentru multi, Pastele inseamna si o sarbatoare a shoppingului. Trebuie sa-si cumpere un costum nou sau un accesoriu, in trend.

"In deplasarile de afara fac cumparaturi pentru ca sunt mai ieftine decat in Romania. Nu stiu de ce sunt mai scumpe ca la noi. Merg de cateva ori pe an si le iau de acolo", sustine deputatul Cristian Petrescu.

Presedintele Senatului, de pilda, a si uitat cand a mers ultima oara la cumparaturi. "Cred ca majoritatea costumelor mele sunt cumparate din America sau din anii cat am fost ministru de Externe. Cred ca am un costum pe mine care are cel putin 10 ani si de aceea fac foarte mult sport ca sa nu ma ingras. - Cate costume ar trebui sa aiba un presedinte al Senatului in garderoba? - Unu' ... cel putin! Hahaha", spune Mircea Geoana, presedintele Senatului.

Presedintele Camerei Deputatilor, in schimb, promite ca va purta ceva nou de Paste. Are totusi un regret. "La un moment dat m-am uitat in garderoba mea si am constatat un lucru destul de trist: faptul ca, din momentul in care am devenit presedintele Camerei Deputatilor, mi s-a innegrit toata garderoba. E u lucru pe care doresc sa-l corectez", declara Roberta Anastase.

Specialistii in moda au observat deja un salt calitativ in tinuta alesilor. Au studiat mai intai imagini din Parlamentul anilor '90.

Deputatii si senatorii de astazi incearca sa copieze fidel modelul francez si italian, spun criticii de moda.

Pe langa tinutele tot mai elegante si atentia acordata siluetei conteaza, pentru o nota buna de ansamblu. Iar scaderea mediei de varsta in Parlament a dus la dechiderea catre vestimentatia occidentala, au remarcat analistii.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO