Orban, despre Dragnea la DNA: Nu mi se pare normal să vină înconjurat de bodyguarzi

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Ludovic Orban
Pro TV

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liderul PSD, Liviu Dragnea, pe numele căruia DNA a deschis dosar penal, ar trebui să se retragă de la conducerea Camerei Deputaţilor.

Orban a comentat şi prezenţa social-democraţilor la DNA, pe durata audierii lui Dragnea, spunând că nu este normal ca acesta să vină însoţit de bodyguarzi şi să se creeze grupuri de presiune la DNA.

"De fiecare dată m-am prezentat şi la DNA, şi în faţa instanţei singur, însoţit, e adevărat, de avocaţi. Condamn orice formă de presiune care se pune asupra Justiţiei. Nu mi se pare normal ca un om, indiferent de ce funcţie are, să vină înconjurat de bodyguarzi sau să se creeze grupuri de presiune care să influenţeze într-un fel sau altul desfăşurarea activităţii, fie a instanţelor de judecată, fie a procurorilor", a declarat Ludovic Orban, întrebat de jurnalişti comentează prezenţa social-democraţilor la DNA, pe durata audierii lui Dragnea.

Liderul PNL a mai spus că Dragnea, pe numele căruia PNL a deschis dosar penal, ar trebui să se retragă de la şefia Camerei Deputaţilor.

"Ar fi trebuit să renunţe de mult, dar, din păcate, Dragnea şi PSD nu înţeleg că într-un stat de drept, într-o democraţie, indivizi de felul lui ar trebui să facă un pas înapoi din politică", a declarat preşedintele PNL.

Ludovic Orban a făcut aceste declaraţii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a prezenta, luni, în procesul în care este judecat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite şi în care în prima instanţă a fost achitat.

El a spus că şi-a amânat deplasarea în SUA pentru a putea ajunge la proces.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO