Orban anunţă că PNL demarează procedura de demitere a lui Dragnea de la șefia Camerei


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 24 Septembrie 2018 15:25
Categorie: Stiri Politice
Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii au luat decizia de a demara procedura de demitere din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a lui Liviu Dragnea.

"Motivele care vor sta la baza demersului nostru sunt motive care ţin de gravele prejudicii de imagine aduse Parlamentului României prin menţinerea în fruntea Camerei Deputaţilor a unui cetăţean precum Dragnea, de două ori condamnat penal, care are o percepţie îngrozitoare şi care nu face altceva decât să deterioreze imaginea unei instituţii fundamentale a statului român, cum este instituţia Parlamentului.

La baza solicitării noastre vor sta temeiuri de încălcare a Constituţiei, a Regulamentului Camerei Deputaţilor, cum ar fi refuzul de convocare a unei sesiuni extraordinare atunci când condiţiile procedurale au fost îndeplinite, cum ar fi angajarea de poziţii publice la nivel internaţional în numele Camerei Deputaţilor fără existenţa unei hotărâri a Parlamentului şi, practic, substituirea lui Liviu Dragnea Camerei Deputaţilor", a declarat Orban la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a refuzat să dea detalii cu privire la această procedură de demitere a preşedintelui Camerei Deputaţilor.

"Procedura va fi în conformitate cu prevederile regulamentului şi cu deciziile anterioare ale Curţii Constituţionale. Veţi vedea. Regulamentul ne permite şi pronunţările Curţii Constituţionale, veţi vedea cum se va derula procedura. Decizia este luată, când vom avea documentul îl vom prezenta opiniei publice. Eu cred că niciun parlamentar din România nu mai poate să accepte ca în fruntea Camerei să fie un astfel de individ cum este Liviu Dragnea, care nu are niciun fel de respect pentru Constituţie, pentru Regulamentul Camerei, pentru colegii săi", a menţionat Orban.

Pe de altă parte, deputatul Victor Ponta, lider al partidului Pro România, a anunţat luni că va depune un amendament la Regulamentul Camerei astfel încât să fie modificată prevederea potrivit căreia preşedintele forului legislativ este schimbat doar la propunerea grupului din care face parte.

"Am văzut intenţia celor de la PNL foarte bună de a schimba preşedintele Camerei Deputaţilor. Nu poţi să schimbi preşedintele Camerei Deputaţilor. Un prim pas - poţi să schimbi Regulamentul Camerei. Noi asta vom depune ca amendament la Regulamentul Camerei Deputaţilor - schimbarea articolului care spune că numai grupul parlamentar poate să propună în aşa fel încât printr-o majoritate a deputaţilor să poată fi schimbat preşedintele Camerei", a precizat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.

El şi-a exprimat speranţa ca amendamentul să fie susţinut şi de ceilalţi parlamentari.

"Dacă amendamentul depus de noi este votat în plenul Camerei Deputaţilor, după aceea putem să trecem şi la votul de persoană, însă tehnic facem noi acel amendament şi sperăm că toţi cei din PNL, USR, UDMR, minorităţi şi o parte importantă a deputaţilor PSD să susţină acest amendament, pentru că nu mai putem să lăsăm Camera Deputaţilor să fie locul în care se blochează legi pe criteriu personal, se promovează legile dlui Dragnea, se promovează oamenii în funcţii, se vând funcţii, se vând săli şi cred că pentru Camera Deputaţilor şi pentru Parlamentul României să aibă la conducere o altă persoană nu un dublu condamnat este un lucru extrem de important", a adăugat Victor Ponta

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO