Oprisan cheama oamenii la manifestarile de ziua Unirii sa arate ca "la Focsani s-a nascut Romania"

23-01-2013 12:37

Marian Oprisan

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au fost invitati sa participe, joi, la Focsani, la manifestarile prilejuite de implinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Romane.

Manifestarile vor incepe la ora 15.00, cu un concert sustinut de fanfara militara.

Invitatii au mai fost trimise ministrilor din Guvernul Ponta, dar si presedintilor de consilii judetene, iar pana miercuri au confirmat prezenta vicepremierii Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul Apelor, Lucia Varga, ministrul Apararii, Mircea Dusa si ministrul delegat pentru invatamant superior, Mihnea Cosmin Costoiu.

"Ca in fiecare an, Consiliul Judetean Vrancea a lansat invitatii oficiale catre Presedintie, Guvern, ministere, presedintii partidelor parlamentare, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, presedinti de consilii judetene pentru a participa la aceste manifestari. Toti cei care vor raspunde invitatiei noastre vor participa la evenimente deosebite care vor marca implinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Prin organizarea acestor manifestari nu facem altceva decat sa respectam istoria si simbolurile nationale", a declarat presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan.

El spune ca vrancenii trebuie sa vina "cu mic cu mare" la aceasta sarbatoare pentru a arata intregii lumi ca Focsaniul "merita statutul de oras al Unirii si ca aici s-a nascut Romania".

La Focsani, manifestarile vor incepe la ora 15.00 in Piata Unirii, cu un concert sustinut de Fanfara Militara a Garnizoanei Focsani si Corul Pastorala.

La ora 16.00 este programat un moment artistic despre Unirea de la 24 ianuarie 1859, sustinut de actorii Teatrului Municipal "Gheorghe Pastia", dupa care vor avea loc discursuri ale autoritatilor. La finalul manifestarilor cei prezenti se vor putea prinde in Hora Unirii.

Evenimentul se va incheia cu un spectacol sustinut de ansamblul folcloric "tara Vrancei".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO