Reacția lui Dragnea după ce Opoziția a cerut revocarea sa de la șefia Camerei Deputaților


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 26 Septembrie 2018 19:20
Categorie: Stiri Politice

Opoziţia parlamentară vrea revocarea lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor. PNL, USR, PMP şi parlamentarii independenţi, grupaţi în jurul lui Victor Ponta, au depus un proiect care să simplifice demiterea preşedintelui Camerei

Iniţiatorii mizează şi pe sprijinul celor din PSD, care nu îl mai vor pe Dragnea, şef de partid. "Din 2016 şi până astăzi, singurul proiect politic al opoziţiei şi al lui Iohannis este dispariţia mea", a declarat Liviu Dragnea pentru Ştirile PROTV.

Opoziţia îşi doreşte să îl demită pe Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor, însă demersul pare imposibil în acest moment.

Şi asta pentru că Regulamentul acestui for prevede că revocarea preşedintelui se poate face doar la iniţiativa grupului care l-a propus, în cazul de față PSD. Opoziţia a depus miercuri un proiect de modificare a Regulamentului.

Raluca Ţurcan, deputat PNL: "Preşedintele Cametei Deputaţilor să poată fi revocat la propunerea unei treimi din numărul deputaţilor. A devenit personajul care transformă forul de bază al legiferării din România într-o instituţie aflată la cherem personal."

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor: "Din 2016 şi până astăzi, singurul proiect politic al lor şi al preşedintelui Klaus Iohannis este dispariția mea", a fost replica lui Liviu Dragnea, la solicitarea Ştirilor PRO TV.

Demersul de modificare a Regulamentului Camerei este semnat de PNL, USR, PMP, dar şi de deputaţii independenţi din jurul lui Victor Ponta. În sesiunea parlamentară din primăvară, o iniţiativă similară a fost respinsă la vot, însă acum opoziţia speră să primească ajutor şi din partea acelor social-democraţi nemulţumiţi de Liviu Dragnea, care i-au cerut public demisia de la şefia PSD şi din fruntea Camerei Deputaţilor.

Până la o decizie în acest caz, social-democraţii din jurul lui Liviu Dragnea contraatacă şi depun plângeri penale. Sunt vizaţi liderii opoziţiei din Camera Deputaţilor, care au cerut sesiune extraordinară în august, pentru a discuta despre violențele de la Mitingul Diasporei din 10 august. Cei de la PSD susţin că unele semnături de pe acea solicitare ar fi false şi cer procurorilor să ancheteze.

Daniel Suciu, liderul deputaţilor PSD: "Nu ne convine ca această instituţie şi noi toţi să fim luaţi de proşti. Am făcut din partea grupului PSD o solicitare la Parchetul General să vadă dacă ceea ce şi-au asumat şi anume că toate semnăturile sunt corecte, nu se poate încadra la capitolul fals în înscrisuri oficiale."

Opoziţia susţine că nu a făcut nimic ilegal, în acest caz.

Raluca Ţurcan, deputat PNL: "Este doar o hărţuire a PSD-ului pentru a acoperi încălcarea legii."

Eugen Tomac, preşedintele PMP: "Am aflat amuzat de acesta încercare jalnică de a se face o plângere penală pentru că am îndrănizit să chemăm PSD-ul din vacanţă pentru nişte explicaţii".

Claudiu Năsui, deputat USR: "Este o continuare a intimidării la care facem față zi de zi în Parlament."

Toţi parlamentarii spun acum că vor clarificarea cât mai rapidă a situaţiei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Victor Ponta îl acuză pe Liviu Dragnea de ”înaltă trădare” din cauza legii offshore
VIDEO PROTVPLUS.RO
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44