Olguta Vasilescu: "Guvernul Boc recunoaste oficial existenta Tinutului Secuiesc"

13-06-2011 15:55

Emil Boc si Kelemen Hunor

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu lanseaza un atac dur la adresa guvernului condus de Emil Boc, pe care il acuza de "subminare a statului national". Ea spune ca exista un act oficial, semnat de premier, in care se mentioneaza "granita" cu Tinutul Secuiesc.

"Cand am creat acest blog nu mi-am propus, sub nicio forma, sa fie unul nationalist. Dar nici nu am crezut ca voi trai momentul in care un document oficial, SEMNAT DE EMIL BOC, o HOTARARE DE GUVERN, va recunoaste Tinutul Secuiesc!!!" - scrie Lia Olguta Vasilescu pe blogul personal.

Senatorul PSD spune ca, in Monitorul Oficial 342 din 17.05.2011, exista Hotararea de Guvern 473 din 11.05.2011, care demonstreaza intentiile Executivului.

"Si nu numai ca va face greseala de a include intr-un document oficial o unitate administrativ-teritoriala care NU EXISTA, dar ca o va face si intr-o perioada in care atacurile la articolul 1 din Constitutie s-au intetit (inalti oficiali maghiari care admit ca SPRIJINA FINANCIAR AUTONOMIA TERITORIALA, europarlamentari si secretari de stat care participa la lansari de evenimente care au ca substrat separatismul etnic, mitinguri la Londra pentru autonomie etc)." - mai scrie Lia Olguta Vasilescu.

"Actiune stupida. O provocare". Reactii fata de reprezentanta Tinutului Secuiesc la Bruxelles

Iata textul documentului respectiv, conform sursei citate: 

"Semnificatia elementelor insumate (ale stemei comunei Ilieni). Elementele se regasesc in vechea stema a localitatii. Borna de hotar semnifica faptul ca localitatea se afla la granita dintre TINUTUL SECUIESC si TARA BARSEI".

Senatorul PSD mai spune ca, dupa publicare acestui document oficial, un ONG, "Noi romanii", a atacat in instanta acest act, iar Curtea de Apel Brasov i-ar fi dat dreptate si ar fi suspendat hotararea. Cu toate acestea, guvernul a facut recurs.

"Sa gresesti o data, inteleg! Desi nu ai voie sa faci GAFE CU IMPLICATII ATAT DE GRAVE! Dar sa insisti sa lovesti in articolul 1 al Constitutiei tarii care ti-a dat mandatul sa o aperi? TU, GUVERN? Asta nu mai pot sa inteleg!!! Consider ca statul roman trebuie sa-si activeze, DE URGENTA, toate mecanismele de autoaparare, PANA NU ESTE PREA TARZIU, pana cand loazele astea aflate la guvernare nu vand tot, ca sa mai poata sta cateva luni la ciolan! Ca nu le mai ajunge cat au praduit la infractorii astia de duzina, la chelnerii astia care ne vand pe toti pentru un bacsis mic! La puscarie, tradatorilor!" - isi incheie, senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu, postarea de pe blogul personal.

Kelemen Hunor, despre Tinutul Secuiesc la Bruxelles: "Nu este nimic imoral sau anticonstitutional"

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO