"Actiune stupida. O provocare". Reactii fata de reprezentanta Tinutului Secuiesc la Bruxelles

Ultima actualizare: 01-11-2012 00:41
Parlamentul European

Reprezentantii tuturor partidelor politice din Romania, cu exceptia UDMR, au reactionat negativ la intentia unor europarlamentari UDMR de a deschide o reprezentanta a Tinutului Secuiesc la Bruxelles.

In timp ce unii politicieni s-au declarat revoltati si au spus ca aceasta initiativa ar putea constitui "un precedent periculos", altii au refuzat sa comenteze. Aproape toti au precizat insa ca refuza sa participe la acest eveniment, potrivit Mediafax.

Kelemen Hunor, despre Tinutul Secuiesc la Bruxelles: "Nu este nimic imoral sau anticonstitutional"

-► Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu: "Este un eveniment care incearca sa fie un eveniment pentru imaginea lui Laszlo Tokes in primul rand. Dar nu va avea niciun efect legal sau de imagine. Este o provocare inutila". Ea a mai spus ca, desi a primit invitatie la ceremonia de deschidere, nu va participa.

-► Eurodeputatul PDL Traian Razvan Ungureanu: "Nu am niciun comentariu".

-► Seful delegatiei PSD din PE, Catalin Ivan: "Mi se pare, pe de-o parte, o actiune stupida. Pe de alta parte, mi se pare o actiune sfidatoare a europarlamentarilor UDMR, care se uita mai mult la Budapesta. Nu cred ca va merge absolut nimeni. Probabil ca se vor duce eurodeputatii UDMR cu cei ai Ungariei si, cel mult, cu cei de la PDL, care l-au si sustinut pe domnul Tokes".

-► Europarlamentarul PDL Cristian Preda: "Voi merge sa vad despre ce este vorba si apoi voi comenta. Poate vor sa vanda colaci secuiesti. Inca nu au explicat nici ei foarte clar ce vor sa faca, asa ca nu pot sa ma pronunt inainte de a vedea despre ce este vorba".

-► Europarlamentarul PNL Norica Nicolai: "In opinia mea, este o provocare adresata in primul rand celor care i-au trimis in Parlament si pe care ii sfideaza si care sunt, indiferent de etnie, cetateni romani".

-► Vicepresedintele PDL Sever Voinescu: "Daca este vorba de o reprezentanta a Tinutului Secuiesc, este cu adevarat intolerabil, ar fi scandalos si ar constitui un precedent periculos".

-► Cristian Diaconescu, fost ministru de externe: "Csaba Sogor, Laszlo Tokes si Gyula Winkler au anuntat infiintarea unui oficiu cu asa-zisa valoare de reprezentanta diplomatica pe langa organismele Uniunii Europene, fapt care reprezinta o provocare gratuita si inutila pentru UE care, fara indoiala, va fi obligata sa nu recunoasca statutul pretins de europarlamentarii romani."

Scandal. Laszlo Tokes lanseaza la Bruxelles ambasada Tinutului Secuiesc

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO