Noua Republica: MRU devine din ce in ce mai mult o dezamagire pentru electoratul de dreapta
Reprezentantii Partidului Noua Republica (PNR) ii acuza pe cei ai Fortei Civice ca cer iesirea partidului din negocierile din cadrul ARD si afirma ca "MRU devine din ce in ce mai mult o dezamagire pentru electoratul de dreapta..".
Intr-un articol publicat luni pe site-ul Noua Republica, aceasta formatiune precizeaza ca duminica s-a mai consumat un episod din negocierile din cadrul Aliantei Romania Dreapta (ARD), mai exact discutiile din cadrul comisiei tehnice, la care reprezentantii Partidului Forta Civica (PFC) nu s-au prezentat.
"Iata faptele: in euforia simulacrului de alegeri de vineri, cativa din multii vicepresedinti ai PFC, proaspeti colegi ai unor traseisti din tot spectrul politic, si-au luat prea in serios rolurile si au pretins nici mai mult nici mai putin decat ca Noua Republica sa paraseasca masa negocierilor din Alianta Romania Dreapta, intrucat «discutia trebuie purtata numai intre partide politice». Exista doua variante: fie MRU nu-si controleaza prea bine oamenii din conducerea partidului, fie gestul este facut cu stiinta sa", sustine Noua Republica.
Potrivit sursei citate, Ungureanu stie ca exista o decizie a Tribunalului Bucuresti care dispune inregistrarea PNR in Registrul Partidelor, dupa cum exista o interventie a unui contestatar care muta dosarul la Curtea de Apel pentru urmatoarele saptamani. Noua Republica mai arata ca Ungureanu stie ca semnaturile pentru Noua Republica au fost stranse cinstit, la minus 10 grade, in timp de iarna, din peste 21 de judete; ca "statul roman comite un abuz la adresa dreptului la asociere a 30.000 de cetateni (numarul de semnaturi din dosar), tergiversand eliberarea unor documente"; ca Noua Republica e un partid nascut, iar nu facut sau contrafacut.
Noua Republica acuza echipa lui Ungureanu ca cere iesirea PNR de la masa negocierilor dreptei.
"Dincolo de acest episod care cred ca va fi depasit, cred ca MRU devine din ce in ce mai mult o dezamagire pentru electoratul de dreapta, care asteapta cu adevarat o schimbare din temelii a clasei politice. Ezitarile lui MRU din ultima vreme ma fac sa cred ca nu are capacitatea de a gasi totdeauna pozitia corecta pentru a ajuta la indeplinirea acestui deziderat major al anului 2012.
Domnia sa a ezitat timp de o luna sa plece din PNL si a cochetat nu mai putin de doua luni cu ideea de a intra in PDL. A ratat sansa de a lupta din interiorul PNL pentru a se profila ca o alternativa la leadership-ul dezastruos al lui Crin Antonescu. Dupa ce a facut campanie pentru candidatii PDL la alegerile locale, a asteptat sa i se puna pe tava conducerea PDL-ului, partid din care nu a facut niciodata parte si de care nu il leaga decat cele doua luni de prim-ministeriat.
Cum «ungurenii» s-au dovedit a fi prea putini, in cele din urma, a decis preluarea unui partid din cimitirul formatiunilor politice, miscare discutabila din punct de vedere etic si politic. Drumul pe scurtatura vine cu riscuri inerente. Incropirea in graba a unei echipe, culeasa fara discriminare din tot spectrul politic (y compris UNPR), precede momentul in care propriul rol de partener al reconstructiei dreptei va fi pus la indoiala", se arata in articolul publicat pe site-ul Noua Republica.
De asemenea, se mai arata ca "parte din oamenii adunati la gramada in PFC sunt fosti membri Noua Republica, care la un anumit moment clamau lipsa de principii, contestau conducerea lui Mihail Neamtu si cereau nici mai mult nici mai putin dizolvarea structurilor de conducere pentru a se cocota in cele «reformate»".
Noua Republica mai arata ca la varful Partidului Forta Civica sunt persoane "racolate in graba" de la PSD, PRM, UNPR, PDL si care sunt urmarite de "episoade de dizidenta de mucava".
"Absenta unor repere doctrinare solide in documentele PFC este evidenta. Raportarea obsesiva la «centru» (in locul unei pozitionari explicite pe dreapta spectrului politic) face din acest partid locul in care pozitia post-ideologica se imbina in mod sordid cu personaje cel putin atipice, venite din toate partile spectrului politic. (...) Forta Civica a pornit cu stangul si de mana cu stanga. Tolerarea traseismului doctrinar in randurile propriului partid reprezinta o abatere grava de la principiile pe baza carora ar trebui reconstruita clasa politica din Romania (principiu de altfel asumat si in cadrul ARD odata cu semnarea manifestului comun). Cetatenii asteapta de la partidele de dreapta oameni noi si integri, cu cariere remarcabile si solutii pentru viitorul Romaniei. Ce primesc in schimb? Reciclarea unor politicieni marginalizati in fostele lor partide", mai sustine Noua Republica.
Intr-un alt text, semnat de Mihail Neamtu, se arata ca Forta Civica ar fi presupus atragerea fortelor de dreapta din societatea civila.
"Liga cinica a traseistilor nu entuziasmeaza pe nimeni. Electoratul dreptei e inteligent si nu poate fi pacalit. El vrea figuri noi care intrupeaza valori si propun politici concrete de relansare economica. Va fi un fost ministru PSD al Sanatatii de acord cu introducerea standardelor de procedura, de cost si de calitate propuse de Noua Republica? Exclus. Domnul Ungureanu este o personalitate in care milioane de romani si-au pus speranta. Echipa lui MRU trebuia sa fie la fel de credibila ca si liderul. Este? Sub presiunea timpului, MRU a fost obligat sa accepte solutii neinspirate. Pacat. Timpurile exceptionale impun pesemne masuri exceptionale", adauga liderul Partidului Noua Republica.
El mentioneaza ca il revolta si il deprima faptul ca oameni care, in 2009, il plimbau pe Mircea Geoana la casa lui Sorin Ovidiu Vintu vor sa reprezinte suflul nou al dreptei.
"Domnul Stefan Pirpiliu a facut niste declaratii ambitioase - ma intreb de ce a plecat din PDL abia acum trei saptamani? Noua Republica a refuzat din principiu - iar domnul Vasile Blaga stie asta - practica prozelitismului. Increderea intre parteneri se castiga plecand de la loialitate. O noua politica presupune cautarea tipului de om vrednic si priceput, intotdeauna loial unor valori si partide cu principii si doctrina (iar nu doar loial sie-si)", incheie Neamtu.
Mihai Razvan Ungureanu a fost ales, vineri, presedinte al partidului Forta Civica.
Celelalte functii ale formatiunii revin urmatorilor: Adrian Iurascu - prim-vicepresedinte, Stefan Pirpiliu - secretar general, Ion Bazac, Dan Liga, Doru Maries, Dan Cristian Popescu, Marian Saniuta, Gabriel Biris, Florin Bolchis, Radu Botezatu, Sergiu Fendrihan, Daniel Ionascu, Ioan Mircea Hancu, Adrian Semcu, Smaranda Vornicu - vicepresedinti, Gheorghe Moisescu si Valentin Suvar - secretari generali adjuncti, Despina Munteanu si Denis Soare - secretari executivi, Sorin Parcalabu - trezorier.
Sursa: Mediafax
Etichete: PDL, forta, mihail neamtu, Mihai Razvan Ungureanu, MRU, ARD, Stefan Pirpiliu,
Dată publicare:
10-09-2012 11:32