Forta Civica si-a ales structura de conducere. Mihai Razvan Ungureanu este presedintele partidului

×
Codul embed a fost copiat

Partidul Forta Civica (PFC) si-a ales vineri, in cadrul Conventiei Nationale, noua structura de conducere. Pentru functia de presedinte a candidat o singura persoana, Mihai Razvan Ungureanu, liderul ICCD.

Mihai Razvan Ungureanu a fost ales la Conventia Nationala al partidului Fortei Civice, presedinte al acestui partid, cu 944 voturi "pentru" si 7 voturi "impotriva", el fiind singurul candidat. La prezentarea candidaturii sale la functia de presedinte al partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu a spus ca acest partid s-a nascut prin genorizate si nu va ceda loc intereselor de grup, ci se va angaja la construirea unei Romanii "asa cum trebuie" in secolul XXI.

"Prin generozitate s-a nascut partidul acesta, prin generozitate va merge mai departe, intelegand fiecare dintre membrii sai ca nu este vorba de a ceda loc intereselor de grup, ci e vorba de a se angaja impreuna cu toti colegii de partid la construirea unei Romanii asa cum ar trebui sa fie in secolul XXI intr-o Europa unita", a spus Ungureanu.

El a aratat ca responsabilitatea Fortei Civice este sa stea impotriva celor care vor raul tarii, natiunii si sa ofere solutii. "Nu avem voie sa fim inerti. Nu avem voie sa asistam la felul in care o putere dezarticulata incearca sa nenoroceasca o tara si o natiune, democratia si libertatile cetatenilor. Responsabilitatea noastra este sa stam impotriva celor care vor raul nostru si de a oferi politic. (...) Demnitatea, responsabilitatea civica, loialitatea fata de tara si natiune sunt valorile in care credem", a mai spus Ungureanu.

Citește și
Victor Ponta
Victor Ponta: "Tragem cu tunul dupa muste? Sa-mi fie frica de Neamtu, de Papahagi, de Ungureanu?"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO
 El a aratat ca ii invita pe romani sa fie alaturi de partidul Forta Civica si ca va incerca sa fie asa cum doresc romanii. "Va invit, dragi romani, sa fiti alaturi de noi, voi incerca sa fiu asa cum vreti dumneavoastra. in spatele meu se afla 22 ani de profesorat, peste 14 ani de activitate politica in tara si strainatate, se afla zile intregi de munca si de forta rezumata in partidul Forta Civica. Va cer sa investiti incredere in partidul Forta Civica", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.

Conform buletinelor de vot, pentru functia de prim-vicepresedinte a candidat actualul presedinte al Fortei Civice, Adrian Iurascu, iar pentru functia de secretar general fostul deputat PDL Stefan Pirpiliu.

Din conducerea Fortei Civice fac parte 13 vicepresedinti.

Pentru functiile de vicepresedinte au candidat intre altii, fostul ministru PSD al Sanatatii Ion Bazac, fostul deputat PDL Dan Liga, presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Doru Maries, fostul lider al PNL Sector 2 Dan Cristian Popescu, fostul deputat PSD Marian Saniuta.

La vicepresedinte au mai candidat Gabriel Biris, Florin Bolchis, Radu Botezatu, Sergiu Fendrihan, Daniel Ionascu, Ioan Mircea Hancu, Adrian Semcu, Smaranda Vornicu.

Pentru cele doua functii de secretar general adjunct au candidat Gheorghe Moisescu si Valentin Suvar. Pentru functiile de secretar executiv Despina Munteanu si Denis Soare, iar pentru trezorier Sorin Parcalabu.

 Pana la ora 13.00, delegatii partidului Forta Civica si-au adoptat noul Statut, conform caruia semnul electoral al Fortei Civice va fi un dreptunghi de culoare albastra avand inscriptionat jos Forta Civica, iar sus o inima cu 7 stele si doua dungi. Culorile cu care se va identifica Forta Civica vor fi albastru si alb.

In Statutul partidului este prevazut ca membrii care au colaborat cu securitatea vor fi exclusi, la fel si cei care au fost condamnati in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, iar pe perioada procesului aceste persoane sunt suspendate de drept din partid. Conform Statutului, vor fi infiintate si doua noi organizatii - organizatia persoanele cu dizabilitati si organizatia minoritatilor nationale.

Forta Civica va avea o Liga a alesilor locali in care sunt in prezent sapte consilieri locali si o Liga a parlamentarilor. La Conventia Nationala a Fortei Civice participa peste o mie de delegati, Liana Stanciu anuntand ca invitati reprezentantii ai multor ambasade, printre care Turcia, Marea Britanie, Ucraina, Bulgaria, precum si o delegatie din Republica Moldova.

Conventia Fortei Civice a inceput pe arcordurile Odei Bucuriei, iar moderatorul evenimentului este Liana Stanciu.

"Initiativa Civica de Centru-Dreapta s-a nascut din necesitatea coagularii fortelor civice si politice care pot schimba Romania. inca din primele zile de existenta Initiativa a fost catalizatorul unor resurse participative nebanuite si al increderii in actiunea publica si a devenit, intr-un timp foarte scurt, una dintre cele mai mari organizatii neguvernamentale din Romania.", scrie Mihai Razvan Ungureanu pe pagina oficiala a ICCD.

 Recent, MRU afirma ca partidul Forta Civica este "vehiculul electoral" pentru ICCD si invita presa, vineri, la Conventia Nationala a acestui partid, in care va fi aleasa noua conducere, fara a preciza daca el candideaza.

"Forta Civica este vehiculul electoral care va reda increderea in implicarea si actiunea politica propriu-zisa si va permite membrilor Initiativei sa-si asume un rol activ in viata politica, prin participarea la alegerile parlamentare din acest an. Va invit sa facem impreuna acest pas! Sa construim impreuna aceasta noua forta politica!" - spune Ungureanu.

El mai precizeaza ca in cadrul Conventiei Nationale vor avea loc alegeri pentru noua conducere a partidului.

Mihai Razvan Ungureanu explica, saptamana trecuta, pe contul sau de Facebook, ca ICCD, al carei lider este, nu se va transforma in partid politic, ci se va dota cu un astfel de "vehicul electoral", intrucat in caz contrar membrii initiativei nu ar putea candida la alegerile parlamentare din partea noii aliante.

Vasile Blaga (PDL), Mihai Razvan Ungureanu (ICCD), Mihail Neamtu (PNR), Aurelian Pavelescu (PNTCD) si Adrian Papahagi (FCD) au semnat, saptamana trecuta, un manifest politic comun, care reprezinta un preambul la protocolul de formare a aliantei de centru-dreapta intre formatiunile pe care acestia le reprezinta.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Ungureanu: Forta Civica este vehiculul electoral pentru ICCD, iar vineri isi alege conducerea
Ungureanu: Forta Civica este vehiculul electoral pentru ICCD, iar vineri isi alege conducerea

Mihai Razvan Ungureanu anunta ca partidul Forta Civica este "vehiculul electoral" pentru ICCD si invita presa, vineri, la Conventia Nationala a acestui partid, in care va fi aleasa noua conducere, fara a preciza daca el candideaza. 

Victor Ponta:
Victor Ponta: "Tragem cu tunul dupa muste? Sa-mi fie frica de Neamtu, de Papahagi, de Ungureanu?"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, ca nu se teme de coalizarea fortelor de dreapta. 

Mihai Razvan Ungureanu: ICCD nu se transforma in partid
Mihai Razvan Ungureanu: ICCD nu se transforma in partid

Mihai Razvan Ungureanu explica, pe contul sau de Facebook, ca ICCD, al carei lider este, nu se va transforma in partid politic, ci se va dota cu un astfel de "vehicul electoral". 

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.