Surse: PNL, USR-PLUS și UDMR nu au ajuns la o înțelegere. Cine merge luni la Cotroceni

13-12-2020 11:34


Ludovic Orban

Negocierile între PNL, USR-PLUS şi UDMR pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi a noului Guvern au fost oprite, duminică, după numai două ore.

Formaţiunile politice nu au ajuns la un acord, iar Alianţa USR PLUS se pare că-l va propune premier pe Dacian Cioloş.

Cu toate acestea, senatorul PNL Alina Gorghiu a scris pe Facebook că anul 2021 va fi ”cu linişte politică, cu reforme, cu dialog”.

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că negocierile au fost oprite, pentru că cele trei formațiuni nu au reuşit să ajungă la un consens în legătură cu conducerea Camerei Deputaţilor şi cu formarea noului Guvern.

În continuare, PNL nu renunță la șefia Camerei Deputaților, pe lângă funcția de premier. De asemenea, USR-PLUS și UDMR cer paritate în funcțiile principale - adică un partid să aibă premierul, iar celelalte două partide șefia Camerei Deputaților și șefia Senatului.

Potrivit surselor citate, Ludovic Orban a încercat să le ofere celorlalți, la schimb, funcțiile de vicepremier, pe care USR și UDMR nu le-au acceptat, pentru că “sunt doar decorative”.

Cine merge la Cotroceni, luni, la consultări

 

Între timp, au fost anunțate componenţele delegaţiilor care vor participa, luni, la negocierile de la Cotroceni.

Astfel, delegaţia USR PLUS va fi formată din Dan Barna, Dacian Cioloş, Dragoş Tudorache, Cătălin Drulă şi Cosette Chichirău.

Delegația PNL va fi formată din Ludovic Orban, Florin Cîțu, Raluca Turcan, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu și Robert Sighiartău.

Delegația PSD: Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea și Vasile Dîncu.

Delegația AUR: George Simion, Claudiu Târziu, Ringo Dămureanu, Dan Tanasă și Diana Șoșoacă.

Pe de altă parte, senatorul PNL Alina Gorghiu a postat pe Facebook un mesaj care îndeamnă la susţinere şi dialog.

”Avem nevoie în continuare de încrederea şi sprijinul dumneavoastră! Vom avea un 2021 cu linişte politică, cu reforme, cu dialog! Echipa PNL este şi va fi alături de voi”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO