Motiunea de cenzura la planul anticriza va veni de hac Guvernului Boc?
Asumarea raspunderii executivului pentru legile austeritatii, trebuie sa duca la caderea cabinetului Boc! O spune liderul PSD, Victor Ponta, care anunta ca textul motiunii de cenzura este gata.
Social-democratii vor prezenta in paralel si solutiile alternative pentru iesirea din criza, cea mai importanta, sustin ei, fiind reintroducerea impozitarii diferentiate. In plus, PSD ii solicita lui Traian Basescu sa initieze un referendum prin care populatia sa fie consultata in legatura cu masurile anticriza.
"PSD are pregatita motiunea de cenzura. Scopul acestei motiuni de cenzura este caderea acestui guvern si blocarea punerii in aplicare a acestor doua legi inacceptabile", a declarat Victor Ponta, presedinte PSD.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Chiar daca nu-si vor pune semnatura pe textul motiunii de cenzura, liberalii sunt gata sa o voteze.
Intre timp, Guvernul a trimis catre Parlament pachetul de legi, iar Emil Boc s-a intalnit cu alesii PD-L pentru a-i ruga sa-l sprijine.
Pentru a trece, caz in care Executivul este automat demis, motiunea de cenzura are nevoie de 236 de voturi, adica de jumatate plus unu din numarul total al senatorilor si deputatilor.
Va fi insa greu sa se intample acest lucru tinand cont de faptul ca actuala coalitie de guvernare, formata din PDL-UDMR - Independenti-Minoritati are 255 de parlamentari, fata de 212 cat are Opozitia.
Exista si posibilitatea unor tradari in sanul partidelor aflate la putere, de vreme ce mai multi democrat liberali au afirmat ca nu sunt de acord cu masurile guvernului. Daca motiunea nu trece, pachetul de legi se considera adoptat.