Monica Macovei si-a facut propriul Ice Bucket Challenge: a turnat apa cu gheata peste pozele lui Voiculescu, Nastase si Vintu

Ultima actualizare: 29-08-2014 07:01
Monica Macovei si-a facut propriul Ice Bucket Challenge

Monica Macovei a postat un anunt pe Facebook in care spune ca accepta provocarea din campania ”ALS Ice Bucket Challenge”.

Inregistrarea video incepe cu Monica Macovei asezata la un birou. Ea spune "Accept provocarea" si ia o carafa cu apa si gheata.

"Dupa cum stiti, eu am facut DNA si rezultatele se vad", continua fostul ministru al Justitiei, dupa care ia un bol de sticla, in care pune pe rand fotografiile unor persoane condamnate in urma anchetelor DNA. in acest timp, ea spune: "Voiculescu Dan - 10 ani inchisoare, 60 de milioane de euro de restituit romanilor. Adrian Nastase - 4 ani de inchisoare, 1,5 milioane de euro de restituit romanilor. George Copos - 4 ani de inchisoare, 1,5 milioane de euro de restituit romanilor. Relu Fenechiu - 5 ani de inchisoare, 1,3 milioane de euro de restituit romanilor".

Macovei ia apoi carafa cu apa si gheata si toarna peste fotografii.

"Si mai sunt multi altii care au prejudiciat romanii cu sute de milioane de euro. Vintu si altii", continua Macovei punand si fotografiile lui Sorin Ovidiu Vintu, Cristi Borcea si ale altora in bol. Apoi toarna din nou apa cu gheata spunand: "Lor le turnam apa in cap".

"Acum am si eu o provocare pentru Guvernul Ponta si pentru ANAF: sa recupereze toti acesti bani, aceste sute de milioane de euro si sa-i inapoieze romanilor. Ei trebuie investiti in educatie, in sanatate, in cercetare. si, desigur, fac o donatie si donatia mea este pentru cercetare in domeniul sclerozei laterale amiotrofice", incheie Monica Macovei, candidat independent la Presedintie.

"ALS Ice Bucket Challenge" este o campanie de donatii, iar zeci de mii de persoane, celebritati si oameni obisnuiti, au inceput, din luna iulie, sa-si arunce cate o galeata cu gheata pe cap, sa filmeze momentul si sa il publice pe retelele de socializare, provocandu-i si pe altii sa faca acelasi lucru contra unei donatii de 100 de dolari.

Campania "ALS Ice Bucket Challenge" are scopul de a sustine asociatia ALS, care lupta contra maladiei Charcot, cunoscuta si ca maladia Lou Gehrig sau scleroza laterala amiotrofica, o boala neurodegenerativa. Printre cei care au acceptat provocarea de a se uda cu apa rece s-au numarat Bill Gates, Mark Zuckerberg, Justin Timberlake, George Bush, dar si fotbalistii Cristiano Ronaldo, David Beckham, antrenorul Jose Mourinho si tenismenul Novak Djokovici.

Fenomenul a luat amploare si in Romania, mai multe vedete si sportivi intrand in aceatsa campanie. Dintre politicienii romani, Emil Boc si Cristian Adomnitei sunt cei care si-au turnat in cap apa cu gheata. Elena Udrea a anuntat ca va face si ea acest gest in Piata Victoriei si ca il provoaca si pe Victor Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO