Ponta, intrebat de ce a ales sa manance popcorn in primul tur: A fost o gluma proasta, am regretat

Ultima actualizare: 29-08-2014 07:01
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a fost intrebat de ce a declarat ca va manca popcorn in turul intai al alegerilor prezidentiale, uitandu-se la dezbaterile dintre ceilalti candidati.

"A fost o guma proasta pe care am facut-o si am regretat-o imediat, apropo de exprimarea cu popcorn-ul", a spus Ponta intr-o emisiune televizata, conform Mediafax. Dupa ce moderatorul i-a transmis ca aceasta exprimare i-a adus acuzatii de aroganta, Ponta a replicat: "Daca pot sa recunosc ca fac o greseala si ca imi pare rau, inca e un semn bun poate si mai recuperez ceva".

Anterior, Ponta declarase ca partidele care il sustin pentru Cotroceni ii asigura "o prima de pornire" de 40% din optiunile electorale, urmand ca restul de 10% pentru a castiga alegerile sa fie efortul sau, reiterand ideea unei campanii anti-Basescu.

"PSD si aliatii nostri dau oricarui candidat si mie, si altcuiva care ar fi in locul meu, un start fundamental, 40% din voturi. Mai departe, restul de 10%, ca sa avem 50 (la suta, n.r.) depind de mine si de candidat. Dar faptul ca am aceasta prima de pornire este fundamental, categoric. Dar nu ajung niciodata voturile doar ale PSD, UNPR, PC", spunea Ponta, la Tulcea.

El mentiona ca nu se va implica in confruntarile din primul tur al prezidentialelor, cand isi va lua "popcorn si bautura racoritoare" si se va uita la dezbaterile intre "doamnele…doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, si asa mai departe".

"E pacat sa ratam (…) Cu siguranta in turul unu va fi o «cafteala» la care nu doresc sa particip", mai spunea Ponta.

Ponta: Prefer sa demisionez din functia de presedinte decat sa-l numesc pe Basescu premier

Presedintele PSD Victor Ponta a mai declarat, luni, ca prefera sa demisioneze din functia de sef al statului decat sa-l numeasca pe Traian Basescu premier, in cazul in care acesta ar reusi sa fie sustinut de o majoritate parlamentara de peste 50%. "Domnul Basescu nu ajunge, pentru ca ar trebui sa il desemnez eu . Daca va avea 50% plus unu, voi prefera sa demisionez din functia de presedinte decat sa-l numesc", a spus Ponta.

El a aratat ca, in opinia sa, un premier cu mentalitatea si gandirea lui Basescu ar reprezenta un "cosmar', respectiv o 'catastrofa" pentru Romania: "Am fost pana acum in functii din care am incerat sa fac cat mai multe lucruri bune, dar nu cred ca trebuie sa ramai toata viata intr-o functie. Un premier cu mentalitatea si gandirea domnului Basesc e un cosmar, o catastrofa pentru Romania si nu voi semna niciodata asa ceva", a adaugat Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO