Mitrea: "Uninominalul ar putea intra in dezbaterea Parlamentului vineri, asteptam motivarea CC"

02-07-2012 17:04

Parlamentul Romaniei

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, luni, ca legea votului uninominal ar putea intra in dezbaterea sesiunii extraordinare a Parlamentului probabil vineri.

"Ar trebui sa il includem (votul uninominal - n.r.) pe ordinea de zi. Asteptam si noi de la Curtea Constitutionala (...) sa vedem care sunt motivele pentru care au declarat legea neconstitutionala. Banuiesc ca nu votul uninominal pur, pentru ca in Anglia functioneaza de vreo 250 de ani si cred ca Anglia este destul de democratica", a spus Mitrea.

Senatorul PSD a aratat ca, probabil, sunt alte aspecte ale legii pe care judecatorii le-au considerat neconstitutionale.

"Votul in sine (uninominal - n.r.) nu este neconstitutional. Numai daca fac un abuz, care nu cred ca este posibil", a mai comentat Miron Mitrea.

Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca Legea uninominalului pur este neconstitutionala.

PDL a depus, in 31 mai, la Curtea Constitutionala sesizarea privind legea votului uninominalului initiata de Victor Ponta si Crin Antonescu si care prevede ca vor fi alesi deputati si senatori cei care au castigat colegiul in care au candidat si prin care pragul electoral a fost eliminat.

PONTA: "ASTEPTAM MOTIVAREA CURTII CONSTITUTIONALE"

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca USL asteapta decizia motivata a Curtii Constitutionale privind legea votului uninominal pentru a vedea ce este de indreptat la acest act normativ.

"Avem acum sesiune extraordinara. Asteptam motivarea Curtii. Cred ca e un lucru foarte rau ca oamenii - vorbesc de romani - sa nu stie cum voteaza. Si-au votat primarii, si-au votat presedintii de Consilii Judetene prin vot uninominal, vor sa-si voteze si parlamentarii prin vot uninominal. Asteptam decizia motivata a Curtii ca sa putem sa vedem ce avem de indreptat", a spus Ponta.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO