Locul lui Adrian Nastase in Plenul Camerei Deputatilor ar putea fi declarat VACANT incepand de azi

02-07-2012 16:16

adrian nastase

Plenul Camerei Deputatilor ar putea constata, marti, vacantarea postului de deputat al lui Adrian Nastase.

Acest lucru ar putea veni dupa ce Tribunalul Bucuresti a transmis acestei Camere o adresa prin care informeaza ca Nastase a fost condamnat penal la 2 ani de inchisoare si 2 ani interzicerea unor drepturi.

Anuntul a fost facut de catre vicepresedintele Camerei Deputatilor Eugen Nicolicea, dupa sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor.

"Aceea este o adresa prin care ni se arata, practic, ca i-a incetat de drept mandatul de deputat, iar acea scrisoare n-are de ce sa se discute (in plenul Camerei Deputatilor - n.r.). S-a trimis la Comisia juridica, ce va intocmi un raport si se va anunta in plen incetarea de drept, votandu-se apoi vacantarea locului", a aratat Eugen Nicolicea.

Intrebat daca plenul Camerei ar putea decide marti vacantarea postului lui Adrian Nastase, el a raspuns: "Maine, comisiile vor lucra in paralel cu plenurile reunite, deci e posibil".

Tribunalul Bucuresti a mai transmis conducerii Camerei Deputatilor copia dispozitivului sentintei penale 176/30.01.2012 a ICCJ - Sectia penala si copia dispozitivului deciziei penale 160/20.06.2012 a ICCJ - Completul de 5 Judecatori.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO