Declarat incompatibil de ANI, deputatul PSD Florin Paslaru nu vrea sa-si dea demisia din Parlament

02-07-2012 15:07

Florin Paslaru

Deputatul PSD Florin Paslaru a declarat, luni, ca nu are de gand sa-si dea demisia din Parlament, dupa ce inspectorii de integritate au solicitat demiterea sa din functie.

El a fost declarat incompatibil de ANI pentru ca si-a angajat fiul la cabinetul parlamentar. "N-am nicio motivatie sa-mi dau demisia", a spus Paslaru, aratand ca fiul sau a fost angajat la cabinetul sau parlamentar intrucat era una dintre persoanele "de incredere" in campanie.

Deputatul a sustinut ca, potrivit legii, nu ar fi fost intr-o stare de incompatibilitate din acest motiv. El a sustinut ca a discutat inclusiv cu presedintele PSD, Victor Ponta, care a inteles situatia "in mai putin de un minut".

In plus, Paslaru spune ca are de gand sa candideze pentru un nou mandat in aceasta toamna. Deputatul PSD a sustinut ca ANI nu ar fi respectat prevederile legii de functionare a Agentiei si nu i-ar fi transmis raportul prin care constata incompatibilitatea.

"Eu nu am primit acel raport, am aflat din presa de un eventual raport pe care ANI l-ar face adresat mie, moment in care am incercat prima data prin telefon, apoi prin prezenta mea la sediul Agentiei, de fiecare data refuzandu-mi un raspuns, dupa care am facut trei adrese scrise prin care am solicitat sa mi se prezinte acel raport. Au trecut mai bine de sase luni, nu am primit niciun raspuns", a explicat Paslaru, care a mentionat totusi ca a atacat decizia ANI in contencios administrativ.

Paslaru a spus ca nici in urma declararii sale drept colaborator al fostei Securitati nu intentioneaza sa-si dea demisia din functie. El a infirmat inclusiv faptul ca ar fi obtinut bani in schimbul colaborarii cu fosta Securitate.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a cerut din nou Parlamentului revocarea din functie a parlamentarilor Sergiu Andon si Florin Costin Paslaru, ca urmare a ramanerii irevocabile a deciziilor privind incalcarea legii de catre cei doi politicieni.

In cazul lui Florin Paslaru, ANI a inaintat, in luna martie, Camerei Deputatilor un raport potrivit caruia deputatul se afla in stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel ca se impune eliberarea din functia publica detinuta.

ANI preciza ca raportul de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate la data de 7 noiembrie 2011, prin care s-a constatat incalcarea de catre Florin Costin Paslaru, deputat PSD de Galati, a dispozitiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese in materie administrativa, a ramas definitiv prin necontestare.

In 7 noiembrie 2011, ANI a constatat faptul ca Florin Costin Paslaru, deputat in Parlamentul Romaniei, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Florin Alexandru Ioan Paslaru, incepand cu anul 2009 - prezent, in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 18 Galati, incalcand, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Beneficiul patrimonial obtinut, incepand cu anul 2009 - prezent, de catre fiul lui Florin Costin Paslaru a fost de 21.662 Lei (aproximativ 5.158 de euro).

ANI a dispus si sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la posibila savarsire de catre Florin Costin Paslaru a infractiunii de conflict de interese.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO