Mircea Geoana isi da cu parerea despre Oltchim: "Este o privatizare in stil Elodia"

Ultima actualizare: 27-09-2012 06:33
Mircea Geoana

Senatorul Mircea Geoana sustine, pe blog, ca in cazul Oltchim "balbaielile de OPSPI s-au intalnit cu exotismul ofertei". 

El afirma ca este "o privatizare in stil Elodia" si ca guvernarile PDL au tot bagat problema "sub pres", iar acum Adriean Videanu si PDL ar trebui sa taca pe acest subiect.

Geoana afirma ca nu este de acord cu "balbaielile OPSPI" legate de privatizare. "Nu poti niciodata trata privatizarea Oltchim ca pe o geambasie de cai. Procesul de privatizare a Oltchim a fost plin de greseli si, ca intr-o problema de matematica, rezultatul nu avea cum sa fie decat gresit. D-l Vulpescu nu a intuit decat prea tarziu dimensiunea problemelor de la Oltchim si a lipsit cu desavarsirea o abordare a privatizarii menita sa ofere perspective atat unor investitori seriosi, cat si zecilor de mii de familii care depind de acest loc de munca", scrie fostul presedinte PSD.

Potrivit acestuia, "cu migala, guvernarile succesive ale PDL au tot bagat aceasta problema sub pres".

"Niciodata situatia la Oltchim n-ar fi ajuns atat de dramatica daca Ministerul Economiei al d-lui Videanu si al epigonilor sai democrat-liberali ar fi avut curajul sa trateze direct subiectul, sa propuna o abordare, sa caute sa faca o strategie de privatizare atunci cand situatia era calma, nu cand nu mai era nimic de facut. In timp ce taia pensii si salarii, guvernarea PDL a preferat sa-si cumpere linistea la Oltchim cu imprumuturi de sute de milioane de euro, desi stia ca nu face decat sa prelungeasca agonia. In locul unei operatii grele care sa puna pe picioare pacientul, PDL a preferat la Oltchim sa ofere cu generozitate calmante si somnifere", scrie Geoana.

Fostul presedinte al Senatului afirma ca "decat sa vorbeasca acum de Oltchim dupa ce au avut atatia ani la dispozitie, mai bine PDL, incepand cu talentatul Ministru Videanu, tata al baietilor destepti si nas al dezastrului din economie, sa taca".

Fostul candidat la Presedintie arata ca "in chip total nefericit, balbaielile de OPSPI s-au intalnit cu exotismul ofertei. Precaritatea procesului de privatizare a fost egalata doar de calitatea ofertei".

"Acum ne intrebam cine e in spatele ofertei lui Dan Diaconescu, castigatorul unui proces de licitatie care nu poate trezi decat imaginatia regizorilor de tip Kusturica", scrie senatorul.

Fostul presedinte al Senatului declara ca "este prea mult exotism in privatizarea Oltchim, prea multe intrebari si prea putine raspunsuri". "Este o privatizare in stil Elodia, iar ceea ce pare ca va disparea este sansa unui loc de munca pentru mii de valceni", se mai arata in postarea lui Geoana.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, presei, la Targu Mures, ca asteapta ca persoana care a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea sa se prezinte in maxim zece zile cu banii, adaugand ca, in caz contrar, este vorba de o infractiune.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO