Ministrul Muncii, Ana Costea, si-a dat demisia in urma scandalului privind legea salarizarii bugetarilor. Ciolos a acceptat-o
Ministrul Muncii, Ana Costea, si-a dat demisia joi dupa-amiaza dupa scandalul salariilor pentru bugetari. Este primul membru al executivului care paraseste guvernul Ciolos.
Ana Costea si-a dat demisia joi, iar premierul Dacian Ciolos i-a acceptat-o, precizand ca in perioada imediat urmatoare va inainta o propunere presedintelui Klaus Iohannis, informeaza Guvernul.
"Am acceptat astazi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost inaintata in cursul acestei zile. In perioada imediat urmatoare voi inainta domnului Presedinte Klaus Iohannis o propunere pentru functia de Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.
Demisia Anei Claudia Costea din functia de ministru al Muncii, inaintata joi premierului, urmeaza sa devina efectiva luni, 18 aprilie, au confirmat surse oficiale pentru Agerpres.
Executivul a anuntat miercuri ca a retras OUG privind salarizarea bugetarilor. Discutiile pe legea salarizarii vor continua in zilele urmatoare, "cu sau fara doamna Costea", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.
Ana Costea a anuntat zilele trecute ca nu sustine noua ordonanta de salarizare din sistemul bugetar si ca isi va da demisia daca actul nu va fi retras.
Ordonanta care ar fi trebuit sa corecteze salariile bugetarilor contine multe erori, sustin sindicatele, care spun ca "in educatie, de pilda, salariile ar scadea cu procente cuprinse intre 6 si 29 % pentru debutanti si profesori cu studii medii. Ordonanta ar limita sporurile la 30% din salariu in conditiile in care acum acestea pot fi nelimitate."
Si in Sanatate scaderile ar fi de pana la 28 de procente, sustin sindicatele.
Potrivit unor surse oficiale din ministerul Muncii, ordonanta de urgenta ar majora salariile a 300.000 de bugetari dintr-un total de aproape 1,2 milioane de salariati de la stat.