Ministrul Muncii, Ana Costea, si-a dat demisia in urma scandalului privind legea salarizarii bugetarilor. Ciolos a acceptat-o

14-04-2016 17:43

Ministrul Muncii, Ana Costea, si-a dat demisia joi dupa-amiaza dupa scandalul salariilor pentru bugetari. Este primul membru al executivului care paraseste guvernul Ciolos.

Ana Costea si-a dat demisia joi, iar premierul Dacian Ciolos i-a acceptat-o, precizand ca in perioada imediat urmatoare va inainta o propunere presedintelui Klaus Iohannis, informeaza Guvernul.

"Am acceptat astazi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost inaintata in cursul acestei zile. In perioada imediat urmatoare voi inainta domnului Presedinte Klaus Iohannis o propunere pentru functia de Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Demisia Anei Claudia Costea din functia de ministru al Muncii, inaintata joi premierului, urmeaza sa devina efectiva luni, 18 aprilie, au confirmat surse oficiale pentru Agerpres.

Executivul a anuntat miercuri ca a retras OUG privind salarizarea bugetarilor. Discutiile pe legea salarizarii vor continua in zilele urmatoare, "cu sau fara doamna Costea", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

Ana Costea a anuntat zilele trecute ca nu sustine noua ordonanta de salarizare din sistemul bugetar si ca isi va da demisia daca actul nu va fi retras.

Ordonanta care ar fi trebuit sa corecteze salariile bugetarilor contine multe erori, sustin sindicatele, care spun ca "in educatie, de pilda, salariile ar scadea cu procente cuprinse intre 6 si 29 % pentru debutanti si profesori cu studii medii. Ordonanta ar limita sporurile la 30% din salariu in conditiile in care acum acestea pot fi nelimitate."

Si in Sanatate scaderile ar fi de pana la 28 de procente, sustin sindicatele.

Potrivit unor surse oficiale din ministerul Muncii, ordonanta de urgenta ar majora salariile a 300.000 de bugetari dintr-un total de aproape 1,2 milioane de salariati de la stat.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26