Ministrul interimar al Educatiei a facut greseli gramaticale flagrante in prima conferinta de presa


Ultimul update: Duminica 16 Septembrie 2012 23:47
Data publicarii: Joi 17 Mai 2012 08:26
Categorie: Stiri Politice
Liviu Marian Pop

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a facut, miercuri, la prima sa conferinta de presa in aceasta calitate, mai multe greseli clare de gramatica, intre care doua dezacorduri.

Potrivit Mediafax, ministrul si-a inceput discursul de miercuri dimineata prin a spune ca incidentul de la Dolj in urma caruia un elev a murit dupa o altercatie avuta cu un coleg in scoala in care invatau, incident petrecut marti dupa-amiaza, "este, in momentul de fata, in derulare". Ministrul a vrut sa se refere la faptul ca cercetarile in acest caz sunt in derulare.

Ministrul interimar Liviu Pop a tinut apoi sa-i multumeasca din suflet fostului ministru Mang, "pentru deschiderea pe care a dat-o". "Sper ca si in continuare, si impreuna cu dumneavoastra, sa trecem printr-o perioada foarte grea", a continuat ministrul Pop.

Ministrul a gresit din nou atunci cand a vorbit despre termenele depasite pentru anumite comisii de organizare din minister, spunand ca acestea reprezinta un lucru "care incercam sa-l rezolvam".

"Deci sunt lucruri care se desfasoara cu o viteza extraordinara, in 11 zile nu avem voie sa gresim nimic, si vorbesc aicea si cu sambata si cu duminica", si-a incheiat Liviu Pop o alta idee.

Primul dezacord facut de Pop a avut ca tema clasa pregatitoare. "Clasa pregatitoare, repet, ca si celelalte ordine, raman in vigoare", a spus Liviu Pop.

Cel de-al doilea dezacord a fost facut atunci cand ministrul interimar a conchis in legatura cu prioritatile mandatului sau la Educatie: "Prioritatile sunt in trei zile sa ne organizam efectiv de sus pana jos, fara nicio greseala".

Dupa ce a vorbit si despre "o prioritate secundara", ministrul Pop a tinut sa spuna audientei ca este "la baza" profesor de matematica.

Fraza cu care ministrul Educatiei si-a incheiat sesiunea de raspunsuri la intrebarile jurnalistilor a fost: "Vreau sa rezolv problemele care le am, nu sa-mi pun probleme si-apoi sa caut solutii la ele".

Liviu Pop este cel de-a treia propunere a premierului Victor Ponta pentru portofoliul Educatiei, dupa ce Corina Dumitrescu si Ioan Mang au fost contestati de presa si societatea civila. Prima nu a mai fost nominalizata oficial iar cel de-al doilea a fost ministru pentru doar cateva zile, cedand in fata mai multor acuzatii de plagiat.

Dupa demisia lui Mang, Liviu Pop a preluat ca interimar portofoliul ministerului, el fiind si ministru pentru Dialog Social. In CV si in declaratiile de avere a scris gresit numele inginerului Anghel Saligny, care da numele liceului la care Pop preda matematica de sase ani.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO