Ministrul Finantelor recunoaste ca sistemul bugetar este "incarcat si ineficient". Cine sunt cei care "trebuie sa plece"

27-07-2015 09:39


Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a recunoscut faptul ca sectorul bugetar este prea incarcat si ineficient, precizand ca se gandeste la o reforma a administratiei publice.

In opinia sa, aproximativ 20 la suta din actuala administratie publica este ineficienta in posturile pe care le ocupa. Ministrul spune ca, desi exista functionari care petrec mult la locul de munca, sunt si oameni care "sparg usa" dupa cateva ore la serviciu.

"Sunt foarte multi din sistemul de stat care la ora - nu la 4.00, poate chiar mai devreme - au spart usa. Iar daca stau la serviciu, poate o ora doar aloca pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, acestia trebuie sa plece din administratie, a spus Eugen Teodorovici la Digi 24.

Intrebat cat de mare ar fi aceasta reforma la care se gandeste, el a estimat ca "undeva la 20 la suta cel putin".

"Am putea sa gasim o alta cale, ca nimeni nu va ramane neaparat pe drumuri, dar nu pot acum sa mentin un sector bugetar incarcat artificial si mai ales de multe ori ineficient. Repet, cand vorbim de reforma, vorbim in ansamblul economiei, nu intr-un singur punct, pentru ca altfel efectele nu mai sunt aceleasi”, a explicat Eugen Teodorovici. "Dar si aici este nevoie de un consens politic, pentru ca si colegii liberali – trebuie sa stam cu totii la masa, sa lasam deoparte populismul si sa agream astfel de masuri si oricine va fi la guvernare sa le aplice", a adaugat el.

Pe de alta parte, el a confirmat ca salariile demnitarilor vor creste de la 1 august, desi spune ca actul normativ va fi luat in discutie la sedinta de guvern de marti.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO