Ministrul Eugen Teodorovici: Se poate reduce TVA la apa de consum, in limita a minimum 5 metri cubi lunar de familie

Dată publicare: 20-04-2015 13:51
Dată actualizare: 23-04-2015 00:35


PSD discuta reducerea TVA la apa de consum casnic in limita a minimum 5 metri cubi de familie in fiecare luna, masura care, in functie de executia bugetara, ar putea fi aplicata din toamna acestui an.

Anuntul a fost facut de ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, care a precizat, dupa reuniunea BPN al PSD, ca din factura de intretinere a fiecarei familii se va reduce, astfel, lunar TVA din consumul de apa pentru cantitatea respectiva. Aceasta masura va fi destinata exclusiv consumatorilor casnici.

Declaratiile sale vin la scurt timp dupa ce mai multi membri ai PSD au sustinut, luni, in sedinta Biroului Permanent National, ca Guvernul sa reduca TVA la 9% si la apa de consum. Astfel, premierul Victor Ponta a solicitat ministrilor Mediului si Finantelor ca saptamana viitoare sa prezinte PSD o analiza a impactului unei astfel de masuri. Premierul Ponta a precizat, dupa sedinta BPN al PSD, ca vrea sa stie cui s-ar adresa o astfel de masura si cat ar costa bugetul, iar din acest motiv a cerut o analiza din partea celor doi ministri.

Ponta a opinat insa ca masura nu s-ar putea introduce de la 1 iunie, odata cu reducerea TVA la alimente.


VIDEO PROTVPLUS.RO