PNL este in curs de retragere a semnaturilor pentru pensiile parlamentarilor. Orban: Ponta sa spuna daca PSD sustine legea

Dată publicare: 20-04-2015 12:50
Dată actualizare: 23-04-2015 00:35


Ludovic Orban

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat ca presedintele Klaus Iohannis a fost informat despre faptul ca sunt in curs de retragere semnaturile liberalilor de pe proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

"A fost abordat colateral acest subiect. L-am informat ca suntem in curs de retragere a semnaturilor si ca PNL nu sprijina acest proiect. Principiul contributivitatii trebuie sa stea la baza calculului pensiilor si pentru parlamentari, asa cum este la baza calcularii pensiilor pentru 99% dintre cetatenii Romaniei", a afirmat Orban, la finalul consultarilor pe care liberalii le-au avut la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis.

El a precizat ca PNL poarta discutii cu liberalii care au semnat pentru acest proiect. "Nu i-am obligat. Sunt in curs de semnare. Retragerea se face sub semnatura proprie. Dupa stiinta mea nu am reusit sa luam legatura cu doi parlamentari, dar in mod evident vom discuta si cu ei", a aratat Orban.

Liberalul a reiterat ca PNL nu sustine acest proiect de lege. "Cei care au umblat cu aceste semnaturi sunt demni reprezentanti ai partidului de guvernamant si care au obtinut semnaturile intr-un mod la care nu as vrea acum sa fac referire cum le-au obtinut, de la diversi colegi, pe diverse relatii personale si fara sa se vada niciun fel de proiect legislativ. Important este, in schimb, faptul ca PNL inca de la aparitia acestui proiect de lege, care nu s-a vazut pana s-a depus, a exprimat clar de la nivelul conducerii pozitia de nesustinere a unui astfel de proiect", a explicat Ludovic Orban.

El i-a solicitat presedintelui PSD, Victor Ponta, sa precizeze daca sprijina sau nu proiectul de lege initiat de social-democrati.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO