Laszlo Borbely: "Acuzatiile DNA sunt nefondate. Justitia sa-si faca datoria"

Ultima actualizare: 02-11-2012 16:54

Dupa ce a avut o sedinta la Palatul Victoria cu Marko Bela si Kelemn Hunor, ministrul mediului a facut primele declaratii despre scandalul in care este implicat. Laszlo Borbely a spus ca a aflat despre acest caz din presa si a respins orice acuzatie.

"Nu am niciun fel de implicare in aceasta poveste, ceea ce apare in comunicatul DNA este nefondat. Justitia este libera sa isi faca datoria", a spus Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

In plin scandal legat de atribuirea unor contracte, ministrul mediului Laszlo Borbely a ajuns astazi in tara, dupa vizita efectuata in Polonia. De la aeroport a plecat direct la Palatul Victoria, unde a discutat cu Marko Bela si Kelemen Hunor.

Conform surselor citate de Mediafax, Laszlo Borbely a fost la Palatul Victoria fara sa discute cu premierul Emil Boc despre scandalul in care este implicat.

Ministrul mediului a avut o sedinta cu vicepremierul Marko Bela si cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor. Intre timp, premierul Emil Boc a plecat de la Palatul Victoria, fara sa vorbeasca cu jurnalistii.

Ministrul Laszlo Borbely nu a participat la sedinta de Guvern din aceasta dimineata, deoarece era in Polonia, la Sopot, la Consiliul Informal de Mediu.

Ministrul mediului este acuzat ca ar fi beneficiat de servicii gratuite de amenajare a unui apartament, din partea unei firme, in schimbul influentei sale in atribuirea unor contracte. Contravaloarea acestor servicii este de aproximativ 20.000 de euro.

Pe de alta parte, procurorii DNA au efectuat o perchezitie, in aceasta dimineata, intr-un imobil care ar apartine unei rude a ministrului Laszlo Borbely, in dosarul in care se fac cercetari privind un presupus trafic de influenta.

Cu toate acestea, premierul Emil Boc a declarat, marti seara, ca nu a primit nicio instiintare de la Directia Nationala Anticoruptie privind vreo acuzatie oficiala impotriva ministrului Mediului, Laszlo Borbely, acesta fiind in continuare membru cu drepturi depline al Guvernului.

Nu in ultimul rand, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astazi ca ministrul mediului are in continuarea sustinerea politica a Uniunii - fiind convins ca acuzatiile la adresa acestuia se vor dovedi false.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO