Primele declarații ale premierul interimar, Nicolae Ciucă. Planul pentru perioada următoare

08-12-2020 10:00

Ministrul Apărării Naționale, Ionel Nicolae Ciucă, a preluat în această dimineață exercitarea mandatului de prim-ministru interimar, în urma desemnării sale de către președintele Klaus Iohannis.

Șeful interimar al Guvernului a făcut declarații de presă la Palatul Victoria, care au fost transmise LIVE pe www.stirileprotv.ro și pe pagina de Facebook a Știrilor Pro TV.

În prima sa apariţie publică după numirea în funcţie, Ciucă a declarat că are în vedere câteva priorități în perioada următoare:

- gestionarea pandemiei
- aplicarea strategiei de vaccinare
- continuarea măsurilor economice de sprijinire a celor afectaţi de criză
- finalizarea anului financiar 2020 şi pregătirea lui 2021

"Urmare a deciziei preşedintelui Klaus Iohannis, începând de ieri, am preluat conducerea interimară a Guvernului până la formarea noului Executiv. În perioada următoare vom continua să focalizăm atenţia Guvernului pe priorităţile legate de gestionarea pandemiei COVID-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare, vom continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectaţi de această criză. Şi, de asemenea, ne vom focaliza atenţia pe ceea ce înseamnă finalizarea anului financiar 2020 şi pregătirea anului financiar 2021. Vreau să folosesc această ocazie pentru a-i mulţumi domnului Ludovic Orban pentru echilibrul pe care a reuşit să-l realizeze între măsurile luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi măsurile economice care au stat în faţa Guvernului României", a afirmat Ciucă.

El a menţionat că, în aceasta perioadă, va continua să asigure atribuţiile de ministru al Apărării Naţionale.

Sinteza declarațiilor premierului interimar Nicolae Ciucă:

- Vom continua măsurile economice și ne vom concentra atenția pe finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului financiar 2021.

- Îi mulțumesc domnului Ludovic Orban pentru echilibrul măsurilor adoptate.

- În această perioadă voi continua să asigur atribuțiile de ministru al Apărării.

Nicolae Ciucă a fost desemnat luni seară premier interimar, după ce Ludovic Orban şi-a anunţat demisia din funcţia de şef al Executivului.

El a explicat că decizia sa are un obiectiv precis - demararea negocierilor pentru un nou Guvern, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile parlamentare de duminică.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO