Raluca Pruna, propusa de Dacian Ciolos la Ministerul de Justitie, a primit avizul comisiilor de specialitate

Ultima actualizare: 20-11-2015 00:42

Raluca Pruna este propunerea premierului Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Justitiei. Marti dimineata, pentru acest portofoliu, a fost vehiculat numele lui Mihai Selegean. 

ORA 12:40 Raluca Pruna a primit aviz favorabil la audierile din comisiile de specialitate din Parlament, cu 48 de voturi pentru, unul impotriva si doua abtineri.

ORA 10:20 - Propunerea Ralucai Pruna pentru functia de ministru al Justitiei a ajuns la Comisiile juridice, au declarat surse parlamentare. Conform acelorasi surse, Mihai Selegean este o alta nominalizare pentru acest portofoliu.

ORA 10:10 - Dacian Ciolos a propus-o pe Raluca Pruna pentru Ministerul de Justiei.

ORA 10:00 - Dacian Ciolos nu a facut o propunere oficiala pentru ministerul Justitiei. Printre numele vehiculate se afla Mihai Selegean si Raluca Pruna.

Cine este Raluca Pruna

Raluca Pruna, fostul presedinte al Asociatiei Romane pentru Transparenta, este noua propunere la Justitie. Aceasta este consilier si manager de programe in cadrul Directiei Generale Justitie, Libertate si Securitate a Comisiei Europene.

Raluca Alexandra Pruna, este licentiata in drept si filosofie, master in stiinte politice, burse la universitatile „Paris VII” si „Central European University”, Budapesta. Membru fondator si fost presedinte al „Transparency International” Romania, membru fondator al Asociatiei „Societatea pentru Justitie”. Avocat inscris in Baroul Bucuresti.

Cine este Mihai Selegean

Selegean a fost director al Institutului National al Magistraturii intre anii 2004 si 2008.

Premierul desemnat Dacian Ciolos a anuntat, marti, ca retrage propunerea Cristinei Guseth pentru Ministerul Justitiei. Desi Cristina Guseth a primit, luni, aviz favorabil in Comisiile de specialitate reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru ocuparea funcției de ministru al Justitiei, ea a fost pusa in dificultate la audieri.

"Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarat sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineata voi inainta conducerii Parlamentului o noua propunere", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Propunerea a ajuns in aceasta dimineata la Parlament si acesta urmeaza sa fie audiat incepand cu ora 9.00 in comisia juridica, potrivit hotmews.ro.

Mihai Selegean s-a nascut la 23 iulie 1975, in Timisoara. A terminat in 1997 Facultatea de Drept din Bucuresti, cu lucrarea de diploma 'Limitele exercitarii dreptului de proprietate privata'.

Intre 1997 si 2003 a fost consilier juridic in Ministerul Justitiei, iar apoi director adjunct in Institutul National al Magistraturii (iulie 2003-ianuarie 2004).

A fost director al Institutului National al Magistraturii intre iunie 2004 si martie 2008.

In CV este mentionat si un masterat in dreptul afacerilor (2000 – 2001) la Universitatea Central Europeana, Budapesta, finantata de George Soros.

De asemenea, sunt mentionate si stagii de pregatire la Law School Admission Council, Newtown, Pennsylvania, USA, la Scoala Nationala de Magistratura din Franta, Paris si Bordeaux, la Institutul de Drept Umanitar, San Remo, Italia, la Institutul Francez din Bucuresti privitor la institutiile Uniunii Europene Septembrie si la Comisia Europeana a Drepturilor Omului, Strasbourg.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO