Marian Vanghelie, mesaj din spatele gratiilor pentru Ponta. "Victore, din cauza lui Oprea iti sacrifici partidul"

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, paraseste sediul DNA pentru a fi dus in arestul Politiei Capitalei dupa ce a fost retinut de procurori in dosarul privind atribuirea ilegala de lucrari publice FOTO AGERPRES

Aflat in arest preventiv, primarul suspendat al sectorului 5 i-a transmis prin intermediul Facebook un mesaj premierului Victor Ponta, fostul sau sef de partid.

Mesajul a fost publicat pe pagina de Facebook a lui Marian Vanghelie si este semnat de echipa de comunicare a acestuia. Fostul lider al PSD Bucuresti a fost exclus din partid in noiembrie 2014, dupa ce i-a criticat dur pe Victor Ponta si Liviu Dragnea pentru esecul din alegerile prezidentiale. Acum se afla in arest preventiv intr-un dosar in care este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

"Cel mai mare si cel mai puternic partid politic din Romania este in pericol sa fie decapitat.

Partidul Social Democrat este partidul la care am pus umarul alaturi de sute de mii de membri, pentru milioanele de romani care au avut si au incredere in valorile social-democratiei, pentru milioane de tineri care vor locuri de munca, pentru pensionarii care spera la o batranete demna, pentru medicii si profesorii care nu mai suporta umilinta salariilor de mizerie.

Ma adresez, deopotriva, lui Victor Ponta, inca presedintele acestui partid, cat si tuturor membrilor PSD care trec, acum, printr-o perioada tulbure, cu temeri pentru viitorul acestui partid pentru care am muncit si in care am crezut cu totii.

Citește și
Vasile Blaga si Alina Gorghiu FOTO AGERPRES
Reactiile Opozitiei dupa ce premierul Ponta a anuntat ca nu demisioneaza. Gorghiu: "A luat ostatic statul roman"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Victore, nu este prima data cand iti atrag atentia ca, prin mezalianta cu Generalul Oprea, iti sacrifici destinul politic si, odata cu al tau, al intregului partid. Atat eu cat si alti lideri ai partidului suntem, acum, in arest pentru ca l-ai lasat pe Generalul Oprea sa puna mana pe Justita din Romania. Nu uita ca oameni ca mine, care au construit partidul in ultimii 20 de ani, stau in puscarii, nevinovati, pentru ca au vrut sa se opuna acestui gen de a face politica! 

Nu uita ca, indiferent de cat de nevinovat esti, am invatat prin acesta experienta a arestului preventiv ca atunci cand nu exista reguli si cand morala politica este tradata, tot nevinovatii sunt cei care platesc.

Stii bine ca punerea ta sub acuzare constituie o lovitura majora data partidului care te-a facut ceea ce esti, Primul Ministru al Guvernului Romaniei. Ma adresez tie si tuturor celor care au puterea de decizie in acest partid, sa aveti mare grija la urmatorii pasi care trebuie facuti.

Orice intelegere cu Generalul Oprea va duce la sacrificarea partidului prin sacrificarea nevinovatilor. Cei ca Generalul Oprea nu sunt interesati de natiunea romana si de statul roman. El este interesat sa militarizeze viata politica romaneasca si, prin instrumentele sale din justitie, sa distruga orice mecanism democratic instaurat in ultimii 25 de ani.

Ii rog pe toti aceia carora li s-au inscenat si fabricat actiuni mediatice sau in justitie sa isi aminteasca ce a facut acest individ in perioada lui Adrian Nastase, alaturi de echipa Bittner, alta alianta nefasta pentru liderii de atunci si pentru intregul partid, fata de care m-am impotrivit cu fermitate. Dar justitia de atunci actiona corect, in sprijinul adevarului si al dreptatii, nu la comanda. Atunci am reusit sa scot adevarul la iveala si sa trec peste hopul dosarelor fabricate de Generalul Oprea cu ajutorul Procurorului General din acea vreme, care astazi este secretar de stat in Ministerul pe care acesta il conduce.

Si eu, si alti colegi, am trecut prin acele momente de pericol, dar in aceste zile, Generalul Oprea, prin oamenii lui de casa raspanditi in toate institutiile statului, isi depaseste cu mult atributiile functiilor pe care le are, amestecandu-se in actul de justitie.

Eu am crezut si cred in justitia corecta din Romania. Cred in PSD si in membrii lui devotati. Cred in democratie si in bine.

Victor, stim amandoi ca institutiile abilitate ale Romaniei, dar si cele internationale, cunosc cine este Generalul Oprea, ce a facut el in ultimii 20 de ani si cum s-a folosit de justitia din Romania nu in «interesul national», ci in propriul interes. De aceea, repet: PSD-ul, acest mare partid va suferi o infrangere istorica tocmai din cauza intelegerii nefaste dintre tine si Generalul Oprea. Nu uita ca partidul este cel care iti da puterea, nu Generalul Oprea, iar atunci cand cineva iti da un drept ti-l poate si lua.

Noi suntem partidul, cei are au pus umarul la construirea lui si au fost dati la o parte dupa ce si-au facut treaba, nu Generalul Oprea care prin tradari si jocuri de culise nu face nimic altceva decat sa se catere pe PSD !

Victore, decizia e la tine!"

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Consultari intre Iohannis si liderii partidelor luni, la Cotroceni. Se va discuta si situatia lui Victor Ponta
Consultari intre Iohannis si liderii partidelor luni, la Cotroceni. Se va discuta si situatia lui Victor Ponta

Presedintele Klaus Iohannis va avea luni consultari cu liderii formatiunilor si partidelor parlamentare cu privire la Strategia Nationala de Aparare.

Reactiile Opozitiei dupa ce premierul Ponta a anuntat ca nu demisioneaza. Gorghiu:
Reactiile Opozitiei dupa ce premierul Ponta a anuntat ca nu demisioneaza. Gorghiu: "A luat ostatic statul roman"

Dupa ce premierul a anuntat ca nu isi da demisia ca urmare a acuzatiilor ce i se aduc, liderii liberali au reactionat imediat.

Marian Vanghelie, inca 30 de zile dupa gratii. Magistratii au admis cererea de prelungire a mandatului de arestare preventiva
Marian Vanghelie, inca 30 de zile dupa gratii. Magistratii au admis cererea de prelungire a mandatului de arestare preventiva

.Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis, vineri, cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva emis pe numele primarului suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.