Reactiile Opozitiei dupa ce premierul Ponta a anuntat ca nu demisioneaza. Gorghiu: "A luat ostatic statul roman"

Vasile Blaga si Alina Gorghiu FOTO AGERPRES

Dupa ce premierul a anuntat ca nu isi da demisia ca urmare a acuzatiilor ce i se aduc, liderii liberali au reactionat imediat.

Cei doi co-presedinti ai PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au sustinut la ora 14:00 o conferinta de presa in care au anuntat ce masuri vor lua impotriva Guvernului. Liderii principalei formatiuni de opozitie vorbesc atat despre un boicot politic, cat si despre actiuni de protest

Gorghiu: “Nu vom participa la niciun act politic care il vizeaza pe Ponta”
"PNL nu mai recunoaste legitimitatea lui Victor Ponta ca prim ministru. Cu exceptia motiunii de cenzura si discutarea in Camera privind avizul la cererea DNA vom refuza sa participam la orice act politic care il vizeaza pe Victor Ponta", a spus Gorghiu in conferinta de presa. Ea a anuntat ca luni si marti se va discuta despre boicotarea oricaror situatii la care participa Victor Ponta.

"Ma intreb daca va avea obraznicia sa se prezinte la Cotroceni sau marti la CSAT", a mai spus Gorghiu, care i-a sugerat lui Ponta sa nu participe luni la consultarile presedintelui Iohannis cu liderii partidelor si formatiunilor parlamentare.

"De astazi nu o sa-i mai spun premierul Romaniei pentru ca pentru mine nu mai are niciun fel de legitimitate. Astazi Victor Ponta ia ostatic statul roman. A decis prin declaratiile pe care le-am vazut mai devreme sa dea foc la tara si sa sacrifice Romania doar pentru a continua a-si exercite functia de premier si de presedinte al PSD. Nu asteptam sa-si dea demisia, pentru ca presupune un act de demnitate si de onoare, el nu are nici demnitate, nici onoare", a mai spus Alina Gorghiu.

Citește și
Ponta si Iohannis
Victor Ponta nu demisioneaza din functia de premier, deoarece se considera nevinovat: "Voi contesta ordonanta procurorului"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Ea a afirmat ca "din pacate Victor Ponta arunca in aer credibilitatea Romaniei prin nerecunoasterea structurii constitutionale a statului roman si a institutiilor".

"Prin anuntul extrem de grav pe care l-a facut domnia sa astazi noi intelegem ca mesajul este acela de a pune in discutie legitimitatea statului roman, stat roman pe care Victor Ponta, invocand lovitura de stat, l-a inlocuit cu propria persoana. Astazi pentru Victor Ponta statul este Victor Ponta", a declarat liderul PNL, sustinand ca Ponta s-a "incuiat" la Parlament cu ceilalti colegi din PSD, situatie care ii aduce aminte de Nicolae Ceausescu.

Gorghiu a mai spus ca Ponta ia "ostatic" statul roman prin faptul ca nu demisioneaza. "Nu mai este vorba de demisie sau demiterea lui Victor Ponta, este un atac impotriva statului roman. Victor Ponta ia astazi ostatic statul roman si este autorul unui demers iresponsabil de a nu-si da demisia si de a se tine de putere precum scaiul de haina omului", a aratat ea.

Blaga: lant uman in jurul Parlamentului
Copresedintele PNL Vasile Blaga a cerut, cu acelasi prilej, demisia imediata a premierului Victor Ponta Democratia se afla intr-unul din cele mai dificile momente", a afirmat Blaga. "Nimeni dupa 1989 nu si-a permis sa faca in asemenea hal asemenea declaratii. Ponta pune egalitate intre cazul Rarinca si cazul lui, intre cazul lui si al presedintelui Klaus Iohannis, se face ca uita ca in cazul presedintelui a fost un proces civil pe care il castigase intr-o prima etapa si pe care l-a castigat pana la capat. Ponta este acuzat si nu Klaus Iohannis de evaziune fiscala, de coruptie, de spalare de bani. Victor Ponta trebuie sa-si dea demisia pentru ca Romania este mult mai importanta decat persoana domniei sale", a spus Blaga, citat de Agerpres.

Liderul PNL a sustinut ca in cazul in care Ponta este "blindat cu documente atunci nu mai are de ce sa-i fie frica", adaugand ca nu intelege solidarizarea liderilor PSD si ai arcului guvernamental cu acesta deoarece "acesta si-a batut joc de romani". "Noi, asa cum am decis alaltaieri, in ziua in care vom dezbate motiunea de cenzura vom face un lant uman in jurul Parlamentului si vom chema bucurestenii sa ni se alature", a spus Blaga, precizand ca vor fi organizate si alte actiuni in alte orase.

Atanasiu: „Nu am semnat niciu contract cu Sova”
Tot duminica, prim-vicepresedintele Partidului National Liberal Teodor Atanasiu a declarat, la Alba Iulia, ca nu a semnat niciun contract cu Dan Sova, asa cum a sustinut premierul Victor Ponta, care a sugerat ca liberalul se afla intr-un conflict de interese.

'Nu am semnat niciun contract cu domnul Sova, dintr-un motiv foarte simplu: ca nu eram in postura de a semna aceste contracte. Nu am fost niciodata director nici la Turceni, nici la Rovinari, nici la celelalte societati comerciale cu care domnul Sova a avut contracte. Dar domnul Ponta nu este astazi invinuit pentru faptul ca si-ar fi exercitat atributiile de avocat si ar fi reprezentat in instante sau ar fi acordat asistenta juridica unor societati comerciale. Domnul Ponta este acuzat ca a incasat banii si n-a facut aceste lucruri. Ca a emis facturi ca si cum ar fi prestat aceste servicii, pe care nu le-a prestat niciodata. Si pentru asta nu trebuie sa gaseasca explicatii in alta parte, ci in propriul stil de viata al domnului Ponta, stilul mincinos, in care tot ce a facut si tot ce spune este o minciuna continua', a spus, intr-o conferinta de presa, Teodor Atanasiu.  

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Sute de simpatizanti ai PMP au cerut demisia lui Victor Ponta, in strada. Unii protestatari ar fi fost bruscati de jandarmi
Sute de simpatizanti ai PMP au cerut demisia lui Victor Ponta, in strada. Unii protestatari ar fi fost bruscati de jandarmi

Cateva sute de membri si simpatizanti ai Partidului Miscarea Populara (PMP) au cerut demisia premierului Victor Ponta, duminica, la un miting organizat in fata Palatului Victoria.

Victor Ponta nu demisioneaza din functia de premier, deoarece se considera nevinovat:
Victor Ponta nu demisioneaza din functia de premier, deoarece se considera nevinovat: "Voi contesta ordonanta procurorului"

Premierul Victor Ponta a declarat duminica, dupa sedinta liderilor coalitiei de guvernare, ca nu are nicio intentie de a se lupta cu justitia si a precizat ca se considera nevinovat de acuzatiile pe care i le aduce DNA.

Cum va arata Romania cu Victor Ponta in continuare, ca premier acuzat de DNA? Sociologul Alin Teodorescu, la
Cum va arata Romania cu Victor Ponta in continuare, ca premier acuzat de DNA? Sociologul Alin Teodorescu, la "Dupa 20 de ani"

Sociologul institutului de sondare a opiniei publice IMAS, Alin Teodorescu, a fost invitatul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la PRO TV si online pe PROTV NEWS, de la ora 10.00.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.