Macovei: Lui Ponta si Corlatean nu le pasa de interesul sa aderam in Schengen, ci sa scape de MCV

03-03-2013 15:27

Monica Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei spune ca premierului Victor Ponta si ministrului Titus Corlatean "nu le pasa deloc" de interesul tarii de a adera la Schengen, ci "de propriile interese - sa scape de MCV".

"In primul rand, se potriveste proverbul «prostul nu e prost destul pana nu e si fudul», pentru ca asta e situatia in care ne pun Ponta si Corlatean. Dar este tragic. Nu ne putem opri la acest proverb si rade. Este tragic pentru ca, in realitate, ceea ce fac este sa schimbe directia Vest a Romaniei si sa ne tradeze. (...) in Uniunea Europeana nu am intrat spunand: «Sunati-ne voi cand vreti», pentru ca noi am vrut sa intram si ne-am apucat sa ne pregatim si sa facem tot ce trebuia sa facem. La fel e si cu Schengen. Noi vrem sa intram in Schengen", a spus Macovei.

Potrivit acesteia, "fiind prim-ministru, este o atitudine de tradare a tarii si de necunoastere a diplomatiei, totala", daca "nu cumva e intentionat facuta".

"As mai spune ca am convingerea ca, de fapt, nu le pasa deloc de interesul nostru sa intram in Schengen, ci le pasa de propriile interese, si anume sa scape de MCV, sa nu mai fie intrebati de ce nu au dat afara din Guvern ministrii trimisi in judecata sau cercetati, de ce au parlamentari cu probleme de integritate, de ce se cere transparentizare pe procesul de numire a procurorului general", a afirmat Monica Macovei.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat ca o eventuala noua decizie de amanare a aderarii Romaniei la Schengen la Consiliul JAI de saptamana viitoare va afecta "credibilitatea procesului", iar tara noastra ar putea sa nu mai fie interesata si doar sa astepte o invitatie de la UE.

Premierul Victor Ponta a precizat, sambata, ca Titus Corlatean a exprimat pozitia Guvernului, in timp ce presedintele Traian Basescu s-a delimitat de afirmatiile ministrului de Externe.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO