Ludovic Orban respinge ideea unei noi suspendari a lui Traian Basescu: "O aberatie, o prostie fara margini"

Ultima actualizare: 09-09-2014 00:25
Ludovic Orban

Ludovic Orban, vicepresedinte PNL, a avut o reactie puternica la propunerea lui Calin Popescu Tariceanu de a-l suspenda pe Traian Basescu.

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, sambata, la Brasov, ca propunea lui Calin Popescu Tariceanu pentru o noua suspendare a sefului statului este un "nonsens", o "aberatie constitutionala" si o "prostie fara margini" prin care presedintele Senatului a "dat-o in bara rau de tot", potrivit Mediafax.

"Nu pot sa exprim decat poziția mea personala. Mi se pare pur si simplu o aberatie care de fapt arunca in derizoriu institutia referendumului de demitere. Cum sa demiti un presedinte care isi termina mandatul mai devreme de sfarsitul anului, care sta cel tarziu pana in 22 decembrie? Mi se pare o prostie fara margini, probabil domnul Tariceanu, in criza de idei, incearca sa iasa in fata, dar cu asta a dat-o in bara rau de tot", a spus Orban.

El a susținut ca nu vede de ce i se da importanta "unei astfel de declaratii, care este un nonsens, o aberatie constitutionala si o bataie de joc la adresa cetateanului, care cred ca astazi trebuie sa fie interesat cine este presedinte in urmatorii cinci ani". Vicepreședintele PNL a mentionat ca "romanii sunt satui de acest scandal care nu se mai termina si de acest conflict fara sens".

Presedintele Senatului, liderul PLR Calin Popescu Tariceanu, propune initierea procedurii de suspendare si demitere a presedintelui Basescu, el avansand si un calendar, vizand suspendare in preajma datei de 23 septembrie si referendum de demitere in 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidentialelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO