Ludovic Orban: Este clar că în 28 iunie nu se mai pot organiza alegeri locale

Dată publicare: 02-04-2020 22:58
Dată actualizare: 02-04-2020 23:10


Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că este aproape clar că alegerile locale nu se mai pot organiza în 28 iunie.

"Este din ce în ce mai puţin probabil ca alegerile locale să aibă loc în data de 28 iunie. Noi nu putem să demarăm procedurile de organizare a alegerilor până când nu avem convingerea că trecem de vârful epidemiei şi ne apropiem de starea de normalitate. Pentru a putea organiza în condiţiile legii alegerile locale, noi ar trebui să emitem hotărârea de guvern cel târziu în data de 10 aprilie şi o mare parte din procedurile preelectorale şi electorale să se deruleze într-o perioadă în care există un climat de răspândire a epidemiei", a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

El a adăugat că nu se pot organiza alegeri corecte în condiţiile restricţiilor impuse în contextul epidemiei.

"Dacă vrem să organizăm alegeri corecte, nu putem să ne permitem să facem alegeri în care să strângă candidaţii semnături, să facă campanie electorală când noi avem măsuri de restricţii la circulaţie, când nu există posibilitatea de adunări publice, când posibilitatea de comunicare este limitată mai mult la comunicare prin media sau online", a spus Orban.

Premierul a mai menţionat că în consultare cu celelalte partide va fi stabilită o nouă dată pentru alegerile locale.

"Din punctul meu de vedere, este clar aproape că în data de 28 iunie nu se mai pot organiza alegeri locale. Sigur, noi va trebui să emitem un act normativ pentru a prelungi mandatelor actualelor autorităţi locale alese, urmând ca, în consultare cu celelalte formaţiuni politice, să decidem, în funcţie şi de evoluţia epidemiei, o dată la care să se poată organiza alegerile în cele mai bune condiţii", a afirmat Orban.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO