Un deputat PSD a fost trezit din somn să voteze în Parlament: ”Habar nu am, am dormit”

Dată publicare: 02-04-2020 22:13
Dată actualizare: 02-04-2020 22:48


Momente inedite care stranesc râsul s-au petrecut joi în Parlament. Un deputat a fost trezit din somn la şedinţa online la care trebuia să voteze o modificare a regulamentul şi mulţi alţii habar nu aveau pentru ce sunt sunaţi.

De departe, cel mai amuzant moment a fost când Daniel Suciu l-a sunat pentru a-i cere să voteze unui colegul de al său de la Iaşi, Ionel Floroiu. Întrebat cum votează, acesta a răspuns cu o sinceritate debordantă - „Habar nu am, am dormit. Nu ştiu ce s-a întâmplat între timp. Acum m-am trezit.”

Dialoguri hilare au fost însă şi cu alţi parlamentari. Liberalul Tinel Gheorghe pare să fie deranjat că îi sună telefonul seara, când se presupune că e cu familia.

„Domnul Tinel Gheorghe (PNL), vă ascultăm.
Cine sunteţi?
Dle Tinel Gheorghe, cu respect vă sun, sunt Daniel Suciu, secretarul Camerei, şi suntem în procedura de vot pentru modificarea regulmentului.
Cine v-a aprobat procedura de vot?
Mă luaţi cumva la rost şi nu-mi dau seama?
Io înţeleg că e procedura de urgenţă, că trebuie să facem vot online, pe tabletă, dar să mă întrebați prin telefon să votez fără să ştiu despre ce e vorba.”

Nici ministrul Sporturilor, Ionuţ Stroe, nu pare să ştie că în această perioadă parlamentul şi-a mutat şedinţele online.

„Dle ministru, te ascult.
Vă ascult şi eu, spuneţi. Avem o pauză la şedinţa de guvern.
Suntem în procedura de vota la Cameră.
Nu am ordinea de zi, chiar îmi pare rău rău, nu ştiu ce faceţi voi acolo.
Prostii, numai prostii facem”.

Şedinţa care trebuia să dureze în mod nornal 40-50 de minute s-a prelungit trei ore din cauza aleşilor care nu înţelegeau pentru ce anume sunt sunaţi.

Din 16 martie, de când preseditele României a decretat starea de urgenţă, şedinţele aleşilor au fost organizate doar online. Procedura de vot presupune că fiecare deputat este sunat, trebuie să spună cum votează, să îşi precizeze numele şi circumscripţia din care provine.

Acesta ar trebui să fie ultimul vot electronic al deputaţilor. Aceştia şi-au modificat regulamentul astfel încât, în situaţii excepţionale, să poată vota prin mijloace electronice.


VIDEO PROTVPLUS.RO