Lovitură grea pentru Ponta. Mai mulți parlamentari din partidul său susțin Guvernul PNL

Ultima actualizare: 04-11-2019 14:33

Deputatul Daniel Constantin a anunţat luni că parlamentari ai Pro România, ''6, 7, posibil chiar 8", vor vota pentru învestirea Guvernului Orban.

Anunțul vine la scurt timp după ce Victor Ponta a declarat (duminică seara) că parlamentarii acestei formaţiuni nu vor merge luni în Parlament, la votul de învestire a noului Guvern, dacă Ludovic Orban nu va înlocui miniştrii care au primit aviz negativ în comisiile de specialitate.

Acum, colegul său, Daniel Contantin, a afirmat că sunt câțiva parlamentari de la Pro România care vor vota Guvernul Orban.

"De câteva zile în Pro România au fost câteva discuţii de opinie. Au fost câţiva colegi care au spus că ar fi bine ca acest Guvern să fie învestit, după care Pro România se poate poziţiona în funcţie de acţiunile pe care le întreprind guvernanţii.

Dacă au acţiuni bune, sigur că suntem alături, dacă nu guvernează bine, îi sancţionăm. Aceste discuţii au avut loc până acum jumătate de oră. Din păcate, nu s-a ajuns la o concluzie, ca atare majoritatea parlamentarilor Pro România probabil nu vor veni la vot, dar sunt câţiva oameni care vor să îşi exercite votul pentru învestirea Guvernului Orban. Cred că sunt şase, şapte, posibil chiar opt colegi, care vor fi prezenţi şi care vor vota pentru învestire", a afirmat Constantin.

Întrebat dacă va fi exclus din partid, Daniel Constantin a spus:

"Haideţi să vedem, noi cred că astăzi dăm un vot care arată consecvenţa. Am votat pentru demiterea Guvernului Dăncilă, astăzi votăm pentru învestirea unui Guvern, pentru că, deja, avem o perioadă de instabilitate, cred că trebuie să dovedim responsabilitate".

"Să vedem ce se va întâmpla ulterior, noi suntem membri Pro România. Vă asigur că nu veţi auzi niciun cuvânt rău din partea mea vizavi de Victor Ponta. Este opţiunea pe care el a avut-o, i-am explicat care sunt raţiunile noastre şi sunt convins că în continuare vom avea o relaţie civilizată indiferent de decizia pe care domnia sa o va lua. Nu voi ezita dacă ceilalţi colegi sau domnia sa vor spune că nu putem să mergem mai departe, nu voi ezita şi, cu siguranţă, ne vom găsi calea", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Constantin a mai susţinut că, dacă vâna funcţii, răspundea la oferta PSD.

La rândul său, deputatul Pro România Sorin Cîmpeanu a afirmat că este nevoie ca ţara să fie guvernabilă.

"Ca membrii fondatori, suntem pro, pro-ţară guvernată şi guvernabilă. Să fie o ţară care să aibă un Guvern, care să contribuie la eliminarea blocajelor, la respectarea angajamentelor internaţionale. Este nevoie de interlocutor guvernamental în această ţară", a subliniat Cîmpeanu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO