Reactia lui Liviu Dragnea la adresa lui Andrei Baciu, propus initial la Sanatate: "Fug bolnavii din spitale"

Ultima actualizare: 19-11-2015 06:56

Premierul desemnat si presedintele PSD au elucidat cateva luni cateva dintre semnele de intrebare legate de nominalizarea lui Andrei Baciu la Sanatate.

"Aseara (...) colegii mi-au aratat informatiile legate de acel personaj (Andrei Baciu - n.r.). L-am sunat pe domnul premier desemnat Dacian Ciolos imediat, spunandu-i ca PSD-ul nu poate lua in calcul votul pozitiv la investitura Guvernului, daca acel domn ramane membru al Cabinetului. Spre satisfactia mea, domnul Ciolos l-a retras si l-a inlocuit cu un domn respectabil, din cate am inteles", a declarat presedintele PSD Liviu Dragnea, intr-o conferinta de presa.

Dragnea a adaugat ca propunerea facuta initial la Sanatate era "de neacceptat, in primul rand, de catre medicii din Romania si de catre sistemul de sanatate".

"Daca ne gandim, in primul rand, la medicii care sunt eroi in aceste zile si incearca sa salveze cate vieti mai pot salva, cum s-ar fi simtit cu un asemenea personaj exotic in fruntea sistemului de sanatate. Nu cred ca un domn la 27 de ani si care, din cate am inteles, nu avea nici rezidentiatul luat ar fi putut gestiona acest sistem foarte important. Era ceva de neacceptat in primul rand de catre medicii din Romania si de catre sistemul de sanatate. Fiecare se machiaza si se rujeaza si se perucheaza cum crede de cuvinta, dar daca e in lumea lui. Daca e in functie publica nu poti sa faci asta! Fug bolnavii din spitale.", a afirmat presedintele PSD.

Premierul desemnat Dacian Ciolos a retras, duminica seara, propunerea anuntata initial pentru Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, noua nominalizare fiind Patriciu Achimas-Cadariu, director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca.

La randul sau, premierul desemnat a explicat circumstantele nominalizarii lui Baciu si ale retragerii ulterioare a acestei numiri. "Sunt niste lucruri pe care dansul, din pacate, nu mi le-a spus. Dincolo de calitati, competente profesionale si idei, aceste lucruri care au fost semnalate in media sunt pentru mine foarte sensibile si nu vreau sa patez in niciun fel imaginea si integritatea acestui Guvern si de aceea am luat aceasta decizie foarte rapid, imediat ce am aflat. (...) L-am retras pentru ca asa am decis eu. Am aflat uitandu-ma in presa. Colegii mei, colaboratorii mei, care urmaresc presa, mi-au semnalat acest lucru si in urmatoarele cinci minute am luat decizia", a afirmat Ciolos, luni, la Parlament.

Intrebat cand a aflat ca Baciu este rezident, Ciolos a spus: "Am aflat cand am vazut CV-ul. Eu l-am luat, dincolo de aceste lucruri, pentru experienta pe care am vazut-o, nu am avut aceste detalii in CV-ul pe care mi l-a prezentat, dar am vazut experienta si din discutiile pe care le-am avut cu el mi s-a parut ca sunt anumite idei interesante. Mi-am asumat propunerea si imi asum si decizia de a-l scoate de pe lista".
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Survivor România
SURVIVOR România - S2022E1

02:20:01
Alt Text!
Wine Trips România
Wine Trips România S2E8 | Carmen Tănase, pe urmele vinului alb realizat din struguri roșii la Vinarte

24:45
Alt Text!
MasterChef
Andreea Farcaș îmbină bucătăria indiană cu cea românească la MasterChef?

04:54
Alt Text!
MasterChef
Constantin Neagu de la MasterChef ne dezvăluie la cine se gândește atunci când găteste. Vezi despre ce este vorba

05:17
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Dragoș Anastasiu, crizele din 2022, de ce nu poate plăti angajații ca în Germania și scumpirile din turism

25:09
Alt Text!
MasterChef
Eduard Axente, despre cum se relaxează în bucătărie și cum s-a reinventat Nicoleta Aneni la MasterChef.

06:19
Alt Text!
Survivor România
Primele imagini de la Survivor România 2022

00:36
Alt Text!
Imperiul Leilor
DAN ȘUCU - PORTRET - Care sunt pricipalele 3 aspecte după care se ghidează în afaceri

02:11
Alt Text!
La Măruță
Faimoșii, tensiune mare la plecarea în Dominicană

06:50
Alt Text!
Survivor România
Campioana la Taekwondo Elena Chiriac, neînfricată și plină de ambiție vrea să își întreacă limitele la Survivor.

01:20
Alt Text!