Reactia lui Liviu Dragnea la adresa lui Andrei Baciu, propus initial la Sanatate: "Fug bolnavii din spitale"

16-11-2015 13:36

Premierul desemnat si presedintele PSD au elucidat cateva luni cateva dintre semnele de intrebare legate de nominalizarea lui Andrei Baciu la Sanatate.

"Aseara (...) colegii mi-au aratat informatiile legate de acel personaj (Andrei Baciu - n.r.). L-am sunat pe domnul premier desemnat Dacian Ciolos imediat, spunandu-i ca PSD-ul nu poate lua in calcul votul pozitiv la investitura Guvernului, daca acel domn ramane membru al Cabinetului. Spre satisfactia mea, domnul Ciolos l-a retras si l-a inlocuit cu un domn respectabil, din cate am inteles", a declarat presedintele PSD Liviu Dragnea, intr-o conferinta de presa.

Dragnea a adaugat ca propunerea facuta initial la Sanatate era "de neacceptat, in primul rand, de catre medicii din Romania si de catre sistemul de sanatate".

"Daca ne gandim, in primul rand, la medicii care sunt eroi in aceste zile si incearca sa salveze cate vieti mai pot salva, cum s-ar fi simtit cu un asemenea personaj exotic in fruntea sistemului de sanatate. Nu cred ca un domn la 27 de ani si care, din cate am inteles, nu avea nici rezidentiatul luat ar fi putut gestiona acest sistem foarte important. Era ceva de neacceptat in primul rand de catre medicii din Romania si de catre sistemul de sanatate. Fiecare se machiaza si se rujeaza si se perucheaza cum crede de cuvinta, dar daca e in lumea lui. Daca e in functie publica nu poti sa faci asta! Fug bolnavii din spitale.", a afirmat presedintele PSD.

Premierul desemnat Dacian Ciolos a retras, duminica seara, propunerea anuntata initial pentru Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, noua nominalizare fiind Patriciu Achimas-Cadariu, director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca.

La randul sau, premierul desemnat a explicat circumstantele nominalizarii lui Baciu si ale retragerii ulterioare a acestei numiri. "Sunt niste lucruri pe care dansul, din pacate, nu mi le-a spus. Dincolo de calitati, competente profesionale si idei, aceste lucruri care au fost semnalate in media sunt pentru mine foarte sensibile si nu vreau sa patez in niciun fel imaginea si integritatea acestui Guvern si de aceea am luat aceasta decizie foarte rapid, imediat ce am aflat. (...) L-am retras pentru ca asa am decis eu. Am aflat uitandu-ma in presa. Colegii mei, colaboratorii mei, care urmaresc presa, mi-au semnalat acest lucru si in urmatoarele cinci minute am luat decizia", a afirmat Ciolos, luni, la Parlament.

Intrebat cand a aflat ca Baciu este rezident, Ciolos a spus: "Am aflat cand am vazut CV-ul. Eu l-am luat, dincolo de aceste lucruri, pentru experienta pe care am vazut-o, nu am avut aceste detalii in CV-ul pe care mi l-a prezentat, dar am vazut experienta si din discutiile pe care le-am avut cu el mi s-a parut ca sunt anumite idei interesante. Mi-am asumat propunerea si imi asum si decizia de a-l scoate de pe lista".
 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26