Liviu Dragnea a plecat in SUA pentru investirea lui Donald Trump. Cine ii plateste deplasarea liderului PSD

×
Codul embed a fost copiat

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a plecat marti in Statele Unite, unde va participa la ceremonia de investire a presedintelui Donald Trump. Miercuri il urmeaza premierul Sorin Grindeanu.

 Deplasarea celor doi peste ocean va fi platita din bugetul PSD, nu de Guvern si de Camera Deputatilor, a anuntat trezorierul social-democratilor. Pe de alta parte, potrivit presedintelui Klaus Iohannis, Romania va fi reprezentata oficial la acest eveniment doar de ambasadorul nostru in Statele Unite, George Maior.

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor: "Este un eveniment important la care eu am primit invitatie si am decis sa o onorez. Si eu si prim-ministrul!"

Liviu Dragnea este deja in avion, cu destinatia Washington. Invitatia i-a fost trimisa de vicepresedintele comitetului de organizare a evenimentului, acelasi care s-a ocupat de strangerea de fonduri pentru campania electorala a lui Donald Trump. Imediat, Administratia Prezidentiala de la noi a anuntat ca Romania nu va fi reprezentata la Washington de seful Camerei Deputatilor, ci de ambasadorul George Maior.

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor: "Reprezint pe cine trebuie ca sa nu se supere cine nu trebuie. Deci sa mi se spuna, numai sa nu fie suparare. Am primit si viza, mi se da voie sa plec din tara, cu toata supararea. Particip la toate intalnirile stabilite in aceste zile, niste intalniri foarte importante, o sa incerc sa fiu mut. Daca nu o sa-mi iasa, poate o sa scot vreo vorba."

Citește și
Liviu Dragnea
Dragnea si Grindeanu pleaca in SUA pentru ceremonia de investire a lui Trump. Dragnea: "Nu inteleg de ce e atata suparare"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Initial, deplasarea lui Liviu Dragnea urma sa fie platita din banii Camerei Deputatilor.

Liderul social-democrat s-a razgandit, sustin surse politice, si i-ar fi cerut trezorierului PSD Mircea Draghici ca partidul sa-i plateasca drumul si cazarea in SUA. Si lui, dar si premierului Sorin Grindeanu, care va pleca peste ocean, dar numai dupa sedinta executivului de miercuri. La Guvern, conducerea va fi preluata pana duminica, la intoarcerea celor doi in tara, de vicepremierul Sevil Shhaideh.

Vizita lui Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu la Washington cuprinde un dejun privat cu demnitari straini, participarea la un concert, si o cina la care isi vor face aparitia atat Donald Trump cat si vicepresedintele sau. Vineri au loc ceremonia de depunere a juramantului, parada inaugurala si un bal la care va fi prezent Donald Trump.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Liviu Dragnea:
Liviu Dragnea: "Mi se tot spune ca o sa fiu condamnat cu executare cat de curand, in primavara asta"

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, a sustinut luni ca, in ultima luna, "i se spune tot mai des" ca va fi condamnat cu executare in primavara acestui an.

Dragnea si Grindeanu pleaca in SUA pentru ceremonia de investire a lui Trump. Dragnea:
Dragnea si Grindeanu pleaca in SUA pentru ceremonia de investire a lui Trump. Dragnea: "Nu inteleg de ce e atata suparare"

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si premierul Sorin Grindeanu au fost invitati la ceremonia de investire a presedintelui Statelor Unite, Donald Trump.

Liviu Dragnea, despre relatia sa cu seful SRI:
Liviu Dragnea, despre relatia sa cu seful SRI: "Am avut o relatie de prietenie foarte stransa cu Eduard Hellvig"

Presedintele Camerei Deputatilor si al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca a avut o relatie de prietenie foarte stransa cu directorul SRI Eduard Hellvig, pe vremea cand lucrau la acelasi proiect politic, iar acum cei doi au o relatie institutionala.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.